Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPROŠTAJNA POSETA

Vučić primio slovačkog ambasadora Jana Varšoa (FOTO)

Autor: Tanjug | 17.07.2015 - 12:54:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Slovačke Republike Jana Varšoa i zahvalio mu na saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju odnosa Srbije i Slovačke.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucčć  primio u oproštajnu posetu ambasadora Slovačke Jana Varsoa

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucčć primio u oproštajnu posetu ambasadora Slovačke Jana Varsoa | Foto: Tanjug/ Tanja Valić

Vučić je zahvalio ambasadoru i na principijelnom stavu Slovačke da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.


Srpski premijer ocenio je da su politički odnosi dveju zemalja veoma bliski i da postoji spremnost da se saradnja produbljuje u svim oblastima od obostranog interesa, a posebno ekonomska saradnja.

Vučić je rekao da i Srbija mora da se potrudi i stvori uslove da privuče nove slovačke investicije.

Slovačku je naveo kao primer uspešno završene tranzicije, čija bi iskustva trebalo primeniti u Srbiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Varšo je izrazio veliko zadovoljstvo što je mogao da sarađuje sa vladom premijera Vučića, čiji potezi imaju nepodeljenu podršku slovačke Vlade.

Istakao je i kontinuiranu podršku svoje zemlje evrointegracijama Srbije, koja se ogleda i kroz skoro osnivanje Fonda za Zapadni Balkan.

Taj Fond Slovačka, sa ostalim članicama Višegradske četvorke, namerava da koristi za unapređenje kvaliteta života stanovnika zapadnobalkanskog regiona.

Slovački ambasador iskazao je zadovoljstvo što je, tokom svog mandata, bio svedok i ekonomskog napretka Srbije, pre svega uspostavljanja finansijske discipline.

Izrazio je nadu da će slovački stručnjaci u upravi "Železare Smederevo" imati uspeha u oživljavanju proizvodnje i dati doprinos privrednom rastu Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP