Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROCENIO

Vučić: Prvi put će Srbiju na Vidovdan čekati dobre vesti!

Autor: Tanjug | 27.06.2013 - 17:19:00h | Komentara: 8

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić očekuje da će Srbija sutra, po prvi put u svojoj istoriji, dočekati Vidovdan sa dobrim vestima za građane.

Ljuti lek za ljutu ranu: Aleksandar Vučić

 Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

- Nismo oduševljeni onim što smo čuli od pojedinih članica EU. Ipak, očekujemo dobre vesti iz Brisela - rekao je Vučić u Beču, posle susreta sa vicekancelarom i šefom diplomatije Mihaelom Špindelegerom.
 
Ranije danas, poslanici Bundestaga dali su saglasnost da nemačka vlada na sastanku Evropskog saveta glasa za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU, s tim da se prva pristupna konferencija održi u januaru 2014. kancelarka Angela Merkel rekla je da pregovori mogu da počnu ukoliko u decembru bude potvrđen napredak u sprovodenju sporazuma Beograda i Prištine.

- Bilo bi nepošteno reći da sam oduševljen onim što smo danas dobili iz Bundestaga - istakao je Vučić.


Špindeleger: Vučić je arhitekta uspeha Srbije
 
Austrijski vicekancelar Mihael Špindeleger izjavio je danas da je važno što je Srbija dobila "da" za otpočinjanje pristupnih pregovora i istakao ulogu svog gosta, srpskog vicepremijera Aleksandra Vučića u tom procesu, označivši ga “arhitektom onoga što je Srbija učinila proteklih meseci”.
On je, posle sastanka sa Vučićem, na pitanje dopisnika Tanjuga da prokomentariše odluku Bundestaga, podvukao da Austrija ostaje pri onome što je govorila do sada, i da će taj svoj stav izneti i na Savetu EU.
 
Zvanični Beč se zalagao za brzo otpočinjanje pristupnih pregovora sa Srbijom, još u ovoj godini, i insistirao je na jasnoj odluci o datumu.
 
Šef austrijske diplomatije je ponovio da je Austrija uverena da pregovori sa Srbijom treba što pre da počnu, i najavio da će zvaničan Beč i dalje podržavati Srbiju na putu u Eu, dodavši da je ona deo Evrope.
 
Špindeleger je rekao da je svestan da parlamenti u pojedinim zemljama koriste svoj uticaj na donošenje odluke i rekao da je najvažnije to da postoji odluka o početku pregovora.
- Važno je da postoji odluka o početku pregovora sa Srbijom. Potrebno je da se skoncentrišemo na pregovore i da se vreme do početka iskoristi za pripreme. Za mene je odlučno da je došlo do prodora u pravcu odobrenja početka pregovora. Time je Srbija na putu da postane članiča EU - uveren je šef austrijske diplomatije.
"Vučić je moj prijatelj"
Špindeleger je istakao da je posebno radostan što je imao mogućnost da bude domaćin potpredsedniku srpske vlade, kojeg je nazvao svojim prijateljem“.
Prema njegovim rečima, Vučić je arhitekta "onoga što je Srbija sve učinila proteklih meseci".
Špindeleger je s tim u vezi preneo čestitke i izraze poštovanja za sve odluke koje su donete proteklih nedelja u Srbiji.
 
- Ono što je mene posebno impresioniralo jeste da je sve ono što je obećano i primenjeno, te je i ispoštovano. Za mene je to jasan znak da je Srbija postala pouzdan partner - naglasio je on.
 
Špindeleger je kazao da je dogovorio sa Vučićem da će u fazi do početka pregovora pokušati da podstaknu ekonomske odnose dve zemlje, posebno investicije iz Austrije.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 27.06.2013 21:26h

    zbog predaje kosova I metohije I ovaj vidovdan u narodu će biti jednako bolan kao I onaj u vreme kosovskog boja.

  • Gana Vreme: 27.06.2013 21:45h

    Datum dobijamo, Vucic optimista dobro je, ocekujemo rekonstrukciju i sto pre da izadjemo iz vrtloga.

  • Gana Vreme: 28.06.2013 00:00h

    Datum dobijamo Vucic optimista dobro je ocekujemo rekonstrukciju i sto pre da izadjemo iz vrtloga.

  • Петроније Vreme: 28.06.2013 00:14h

    Бoрбa прoтив koрупциje и kриминaлa сe нaстaвљa дрaгo ми je дa Вуциц испрaвнo пoступa ...Свaka чaст a пojeдинци мoгу сaмo дa гa мрзe,oвakaв je чoвek трeбao Србиjи oдaвнo пa гдe би смo били сaдa ????

  • Мали Вучко Vreme: 28.06.2013 00:15h

    Ипak имa нaдe зa бoљу и успeсну Србиjу. Сa ekспeдитивним тужилaштвoм, Вучићeвoм eнeргиjoм пoнoвo ћeмo бити вoдeћa држaвa у рeгиoну. Сaмo нaпрeд и усkoрo ћeмo бити мoдeрнa и ekoнoмсkи jaka Србиja. A прeдуслoв свeгa тoгa су испитивaњa сумљибих привaтизaциja и kaзнe зa oдгoвoрнe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP