Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

U PROŠLOSTI SE NE ŽIVI

Vučić: Radujem se dolasku članova Predsedništva BiH

Autor: Tanjug | 17.07.2015 - 14:01:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se raduje dolasku članova Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) u Beograd, i poručio da se u prošlosti ne živi.

Premijer Aleksandar Vučić na večerašnjoj sednici Vlade

Premijer Aleksandar Vučić | Foto: V. Lalić

Odgovarajući na pitanje u vezi sa najavljenim sastankom s članovima Predsedništva BiH 22. ili 23. jula, a imajući u vidu napad u Srebrenici, Vučić je ponovio da to što je prošao u Potočarima nije bilo nimalo lako, ali da se ne živi u prošlosti.


 - Naše službe bezbednosti imaju potpuno sklopljenu sliku, ali ćutimo i čekamo da vidimo šta će reći organi BiH... To nam je nauk za budućnost, u prošlosti se ne živi. Radujem se susretu s članovima Predsedništva. Verujem da ćemo u otvorenim razgovorima razmotriti zajedničku budućnost i šta možemo da uradimo u saradnji dve zemlje - rekao je Vučić.

Kako je istakao regionu je potreban mir i to je "nasušna potreba svih naših naroda i ključni uslov ekonomskog napretka".

 - To je ključna stvar da bismo mogli da govorimo kako ćemo da menjamo sopstvene navike, šta još treba da uradimo. Imamo mnogo važnih i dobrih razgovora da uradimo. Sastanak ćemo iskoristiti za pripreme za nastavak Berlinske konferencije u Beču, za nastavak razgovora sa Merkel... - rekao je Vučić.

Trojica članova Predsedništva BiH odazvali su se pozivu premijera Srbije Aleksandra Vučiha da dodju u Srbiju, a hrvatski predstavnik kolektivnog šefa države Dragan Čović najavio je juče da bi to trebalo biti 22. Ili 23. jula.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP