Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KROJE SE PREDIZBORNI SAVEZI

Vučić Rasimu obećao 10 poslanika!

Autor: Ivana Kljajić | 28.01.2014 - 09:31:00h | Komentara: 9

Rasim Ljajić prvi je koalicioni partner Srpske predne stranke koji je sa Aleksandrom Vučićem ugovorio predizborni i postizborni aranžman i, kako “Alo!” saznaje, njegova Socijaldemokratska partija Srbije imaće 10 sigurnih poslaničkih mandata na naprednjačkoj listi!

Rasim  Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: FoNet

Kako otkriva naš izvor, Ljajićevi kandidati za poslanike biće tako najzastupljeniji među “gostujućima” na listi SNS-a, dok će Nova Srbija i SPO morati da se zadovolje s manje poslanika nego što su dobili od naprednjaka, odnosno demokrata na prethodnim izborima.

- Vučić se glatko i bez ikakvih natezanja dogovorio s Ljajićem. SDPS je na prošlim izborima dobio od Demokratske stranke devet, a SNS mu sada osigurava deset poslanika. Velimir Ilić i Vuk Drašković dobiće ponudu u formi “uzmi ili ostavi”, jer su u istraživanjima javnog mnjenja gotovo nevidljivi. U najboljem slučaju dobiće ukupno koliko je dato Ljajiću - kaže naš izvor iz vrha vladajuće koalicije.

Skupština SNS u Sava Centru / Foto: Emil Čonkić

Vučić je u jeku predizborne trgovine/ Foto: Emil Čonkić

Vlada danas šalje
„pismo” predsedniku

Ministar pravde Nikola Selaković očekuje da će danas biti održana sednica Vlade, na kojoj će biti upućen predlog predsedniku Srbije da raspiše vanredne izbore. On je podsetio da je sreda, 29. januar, rok u kojem Tomislav Nikolić može da raspiše izbore za 16. mart. Komentarišući spremnost lidera SPO Vuka Draškovića da bude na listi SNS-a, Selaković je rekao da su svi dobrodošli za razgovore o eventualnom zajedničkom učešću na izbornoj listi naprednjaka.

Inače, NS trenutno ima sedam, a SPO četiri poslanika u parlamentu. Prethodna lista SNS-a dovela je u Skupštinu i dva poslanika Pokreta Snaga Srbije Bogoljuba Karića i jednog Pokreta socijalista Aleksandra Vulina i moguće je da se ovakav dil obnovi i za ove izbore.

S druge strane, ekipa koja je podržala Borisa Tadića u pokušaju da nedavno smeni predsednika DS-a Dragana Đilasa radi na stvaranju opozicionog bloka.
- Tadić je pred odlukom da li da iskorači iz Đilasovog DS-a i u izbornu trku uđe sa svojom listom, na kojoj bi bili i Čedomir Jovanović, Dušan Petrović i Nenad Čanak. Procenjeno je da bi takav front, s jakom ličnošću kao nosiocem liste kakav je Tadić, mogao da prigrabi barem 15 odsto glasova. Da li će takav savez biti uobličen u stvarnu izbornu ponudu, najviše zavisi od toga da li će Tadić i Jovanović moći da se dogovore, s obzirom na neslaganja u prošlosti.
Upravo ovi razlozi su presudili da Tadić zaobiđe Mlađana Dinkića u kreiranju ovog opozicionog fronta - objašnjava naš izvor blizak Tadiću.
Motiv više za ovaj blok mogla bi da bude najava Vučića da mu je namera da u parlamentu stvori što širu podršku budućoj vladi.
Poslednji komentari
  • milanko Vreme: 28.01.2014 10:20h

    10 posalanika...oni to bratski POLA-POLA!

  • marina Vreme: 28.01.2014 11:41h

    Sa Rasimom i Vukom se nedobija veliki procenat glasova gospodine Vucicu.Pustite ih same na izbore i videcete nista nece uraditi. Dosad sam glasao uvek za naprednjake sada cu dobro razmisliti.......

  • Драган Vreme: 28.01.2014 12:16h

    Изгледа да ће нам Вучић помоћи заозбиљно, сам ће изаћи место свих на изборе, дати свакој странци број посланика како њему одговора, сам ће бити цео тим владе, тако да више и нетреба министара изузев секретар министарства и страних саветника, стварно демократски.

  • slavko Vreme: 28.01.2014 13:13h

    Veljo brate izčlaniću se iz stranke ovaj sad došao i 10 poslanika. A mi smo im prvi dali podršku i nama manje ili isto. Utopili smo se u SNS i zato nas nema u istraživanjima. To nas je u neku ruku koštalo. Zahvaljujući nama Nikolić je prelomio na prošlim izborima. Isve ostalo što se događalo. Sramota od Vučića.

  • Vesna Vreme: 28.01.2014 13:57h

    Pijaca, koju mi skupo plaćamo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP