Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER O USLOVIMA KOJE EU POSTAVLJA SRBIJI

Vučić razume šta je Nikolić razumeo

Autor: B92 | 10.12.2014 - 20:47:00h | Komentara: 5

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da od Evropske unije nikada kao zvaničan uslov nije dobio priznavanje nezavisnosti Kosova. On je rekao i da zbog štrajkova neće odusti od mere.

„Ili je u pitanju licemerje neslućenih  razmera ili je u pitanju želja da se  naškodi Srbiji“, poručio je Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

Pitanje o uslovljavanju zvaničnog Beograda postavio je komesar EU za susedstvo Johanes Han, a potom su njegove izjave interpretirali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vicepremijer Ivica Dačić.
- Svako od nas je pričao sa Hanom odvojeno... Razumem šta je Nikolić mogao da razume, ali ja to sagledavam iz drugog ugla iako se ne libim da kažem narodu šta je istina. Da li neko želi da Srbija prizna nezavisnost je jedno pitanje, a da li neko traži je potpuno drugo. Ja to nisam dobio kao zvanični zahtev - rekao je Vučić.
Premijer je rekao da Vlada Srbije ima podršku sa svih strana za mere reformi
koje preduzima, a prokomentarisao je i sve veće štrajkove.
- Pitanje je da li će Vlada da odoli zahtevima... Nikada to ne znate, ali prvi put imamo ozbiljan plan i program, radio sam na njemu danonoćno nekoliko meseci, plan je odobrio MMF, podržala ga je Svetska banka, Evropska unija, čak i Vladimir Putin koji se divi hrabrosti za mere koje smo preduzeli - rekao je Vučić za B92.

NEĆU DA ODUSTANEM OD MERA

Vučić je poručio da neće da odustane od mera štednje i pravi kompromise, jer bi u suprotnom Srbija vrlo brzo doživela grčki ili argentinski scenario.

- Što se mene tiče, biću veoma odlučan. Neću da uzmičem i neću da pravim bilo kakve kompromise. Od ovog programa neću da odustanem - rekao je Vučić za B92 odgovarajući na pitanje da li će vlada odoleti štrajkovima zbog smanjenja plata i penzija.

- Da li će neki drugi biti snažniji ili njihovi pristisci, ništa strašno se ne bi desilo. Ne bi bio prvi put da se mi vratimo u prošlost, da bauljamo negde umesto da pucamo penal na prazan gol sa 11 metara, da rešimo da igramo, Zvezda ili Partizan protiv Čelzija gde nam je zagarantovano da primimo pet golova, a da nijednom ne šutnemo ka golu. Izbor je na građanima Srbije - poručio je premijer.

Kaže i da ne zna da li će vlada odoleti štrajkovima, te da to "nije pitanje života ili smrti".

- Nikada ne znate da li vlada može da odoli narodnom nezadovoljstvu. Mislim da smo po prvi put napravili ozbiljan plan i program. Taj plan i program, na kojem sam radio više meseci danonoćno, odobren je od strane MMF, a podržale su ga i Svetska banka, EU pa i predsednik Putin - istakao je Vučić.


On je dodao i da se u Grčkoj već deseti put smanjuju plate i penzije zbog fiskalnog deficita i porasta javnog duga.

- Zamerate nam što smo za razliku od ostalih rekli sa kakvim se problemima suočavamo...Postavlja se pitanje šta nam zamerate - kazao je premijer.

Poslednji komentari
  • Milica Vreme: 11.12.2014 08:43h

    Previse odgovornosti na jednom coveku. Svaka cast za hrabrost.

  • MILAN Vreme: 11.12.2014 08:44h

    Koliko su već puta demantovali naslove u medijima da između njih postoji sukob! To je čista medijska provokacija i manipulacija! Svako ima svoje viđenje, i razmišlja na sopstven način. A to ne mora da znači da sukob između njih i postoji!

  • vlada Vreme: 11.12.2014 08:45h

    Srbija je dolaskom Vucica na celo vlade postala odgovornija i pouzdanija za saradnju.

  • aca77 Vreme: 11.12.2014 09:48h

    Премијер ће се свим силама борити за грађане Србије, а нарочито Косова. ЕУ и Америка ће увек постављати нове услове и ултиматуме, али ми не смемо одустајати од наших циљева и моралне обавезе према Србима на Косову.

  • bojann90 Vreme: 11.12.2014 18:49h

    Jedno su zelje a drugo je realnost,a relanost je da Srbija nece priznati nezavisnost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP