Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER NAKON NAPADA U SREBRENICI

Vučić: Ruka pomirenja Bošnjacima i dalje ostaje ispružena!

Autor: I. N. | 11.07.2015 - 16:06:00h | Komentara: 1

Nakon napada na premijera Vučića na komemoraciji u Srebrenici održana je hitna vanredna sednica Vlade nakon koje se premijer obratio novinarima. Vučić je rekao da Bošnjacima i dalje pruža ruku pomirenja i da svoju politiku neće menjati.

Sednica Vlade, Vučić Foto: Tanjug / Tanja Valić 11.7.

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug / Tanja Valić

Premijer Vučić je nakon vanredne sednice Vlade rekao da je vodio delegaciju Srbije na 20. godišnji pomen nevino stradalim žrtvama u Srebrenici.

- Zamoljen sam od domaćina da ne govorim na tom skupu, to sam poštovao. Bio veoma pristojno i srdačno dočekan od porodice žrtava, majki ubijenih, i od gospodina Durakovića. Sve vreme smo se trudili i ponašali smo se dostojanstveno, odgovorno i predstavljali Srbiju onako kako bi voleo da smo uvek mogli da je predstavljamo. Kada sam dolazio, sem nekoliko pogrda nije bilo problema, kada smo izlazili iz tog prostora, odjedanput je grupa navijača jednog fudbalskog kluba iz Srbije počela da uzvikuje pogrde, a kada sam položio cvet na spomeniku i krenuo ka izlazu sa svih strana su krenuli da viču "ubij Vučića" i krenuli su da me gađaju, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je taj napad bio dobro organizovan i da to nisu uradile porodice žrtava. On kaže da ga je obezbeđenje dobro čuvalo i da je u jednom trenutku pogođen kamenom u usnu i da su mu naočare spale ali da nije hteo da se sklanja.

- Žao mi je što se ovo dogodilo. Žao mi je što neki ljudi nisu prepoznali moju nameru da gradimo prijateljstvo između Srba i Bošnjaka, rekao je premijer.

On kaže da je u Potočarima video mržnju koju nigde do sada nije video, ali da će bez obzira na sve ostaviti pruženu ruku Bošnjacima i da će nastaviti sa tom politikom.

- Komšije i prijatelji Bošnjaci, ja vam još jedanput pružam ruku, želim sa vama iskreno da razgovaram. Ne brinite za budale koje su u ovom učestvovale, takvih ima svuda, poručio je Vučić.

Premijer je pozvao građane Srbije da "ne gledaju popreko" svoje komšije.

- Pozivam ih da nigde ne podignu ruke, niti da pomisle da mogu sada da čine šta im je volja, rekao je Vučić.

Narodu u Republici Srpskoj je poručio da ne treba da se oseća ni ponižen ni unižen.

- Mi smo se ponašali časno i dostojanstveno i znali da priznamo i da se gnušamo nekih zločinaca koji su činili gnusne zločine i teške stvari, rekao je Vučić.

Premijer se zahvalio pripadnicima obezbeđenja koji su ga zaštitili i na kraju još jednom ponovio da Bošnjacima iskreno pruža ruku pomirenja i da se nada da će oni to prihvatiti.

Premijer je rekao da ovo jeste bio atentat na njega.

- Nemam nikakve sumnje da ovo nije bio pokušaj da me vode na ručak ili na večeru, rekao je premijer dodajući da se nije javio Bakiru Izetbegoviću kada ga je pozvao nakon incidenta.

- Ugrizao sam se za jezik i javiću mu se sutra ili prekosutra. Ne očekujem izvinjenje, ne očekujem ništa, poručio je premijer dodajući da Bakiru Izetbegoviću se nikada ništa loše neće dogoditi u Srbiji.

Premijer je rekao da se u Srbiji neće sprovoditi istraga oko navijačkih grupa koji su dovikivali.

- Povredili su danas majke i porodice žrtava više nego bilo koga drugog, rekao je premijer.

- Meni je žao porodica žrtava jer se danas više govori o onima koji su hteli da organizuju linč, nego što govore o nevino stradalim ljudima, dodao je Vučić.

Premijer je još jednom rekao da je razgovor mira i dalje jedini i mogući put, a ne poziv na linč.

Poslednji komentari
  • Vasa Vreme: 11.07.2015 23:01h

    Ako su...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP