Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DAVOS

Vučić sa Li Kećijangom uoči Foruma (FOTO)

Autor: M.K. / Foto: Tanjug | 21.01.2015 - 20:10:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu, pre početka Svetskog ekonomskog foruma, sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Vučić u Davosu

Vučić i Kećijang

Kako se navodi u saopštenju, dvojica premijera razgovarala su o svim
važnim projektima o kojima je bilo reči tokom Beogradskog samita.

- Poseban akcenat stavljen je na izgradnju pruge Beograd – Budimpešta i precizno su dogovoreni svi rokovi za taj projekat.  Studija izvodljivosti biće završena do kraja aprila, idejni projekat do sredine juna, a izgradnja pruge počinje najkasnije krajem septembra - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučić u Davosu

Premijer Kećijang obećao je srpskom kolegi da će kineske kompanije uz podršku srpskih i mađarskih kompanija izgraditi prugu za samo dve godine, što znači da će građani Srbije već u drugoj polovini 2017. godine za manje od tri sata stizati do glavnog grada Mađarske.
 

Premijer Srbije istakao je da Forumu prisustvuju svi koji imaju odlučujuću ulogu u svetu i zato je to, kako je rekao, prilika da se razgovara i da se predstave hrabre ekonomske reforme koje Vlada Srbije sprovodi, a koje poštuju u celom svetu.

Vučić u Davosu

- Ovo je prilika da razgovaramo i da dovedemo veliki broj investicija u našu zemlju. Razgovaraću sa više svetskih lidera, biznismena, predsednika međunarodnih ekonomskih organizacija, što pokazuje da Srbija ima važno mesto u svetu i koliko su poštovane naše hrabre reforme - istakao je Vučić.

Teme razgovora biće i evropski put Srbije, reforme, podrška Evropske unije, ekonomska saradnja, saradnja u oblasti infrastrukture, modernih tehnologija i drugih oblasti.

- Najvažnije je da je Srbija zastupljena na forumu u Davosu - zaključio je premijer Srbije i istakao da je susret sa kineskim premijerom, koji je zvezda Svetskog ekonomskog foruma, velika čas‎t za Srbiju.

Vučić u Davosu

Tokom dvodnevnog boravka na Forumu u Davosu, koji se održava pod nazivom "Novi globalni kontekst", Vučić će se, kako je najavljeno, sastati sa brojnim svetskim liderima i predstavnicima najvećih kompanija.


Planirani su susreti srpskog premijera sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i potpredsednikom vlade Švajcarske Didijeom Burkhalterom.


Tokom dana, Vučić će razgovarati i sa menadžerima najvećih svetskih korporacija sa ciljem da Srbiju predstavi kao dobro mesto za investicije.

Poslednji komentari
  • bojann90 Vreme: 22.01.2015 12:19h

    Samo napred Vucicu,zelim ti uspeh u svemu,pogotovo u vezi investitora.

  • Milan D Vreme: 23.01.2015 08:41h

    Dolazi uveliko mnogo toga, dosta je fabrika otvoreno i radnih mesta, projekti se vazni planiraju tako da se Srbija pokrece.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP