Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OŠTRO

Vučić: Sledi nova
akcija protiv korupcije

Autor: Beta | 21.11.2012 - 19:38:00h | Komentara: 71

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da za dva do tri dana sledi nova velika akcija protiv korupcije, i da se vode predistražne radnje o poslovanju firmi vlasnika Delte Miroslava Miškovića.

"Za dva ili najkasnije tri dana, videćete novu veliku akciju, nove predmete koji se otvaraju, koje radi radna grupa pri Birou, a sledeće nedelje možda još i veću", rekao je Vučić za B92.
On je izneo da te akcije nisu vezane za "aferu Agrobanka", već za jedan od 24 predmeta spornih privatizacija i poslovanja pojedinih firmi.
Upitan da li će na udaru tužilaštva biti Mišković, Vučić je rekao da to zavisi od tužioca, ali je pomenuo predistražne radnje u vezi sa pojedinim Miškovićevim firmama.

Aleksandar Vučić

Nova akcija je na pomolu - Aleksandar Vučić | Foto: Dalibor Danilović

Vučić je rekao da je "afera Agrobanka" daleko od završetka i da nekadašnji predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa, priveden u toj akciji, "nije najveće političko ime".
Upitan o uticaju postavljanja Dragana Džajića za predsednika Radne grupe u Crvenoj zvezdi dok se protiv njega vodio sudski postupak, Vučić je rekao da on ne imenuje nikoga u toj radnoj grupi, već da je Džajića zamolio da prihvati tu funkciju.
"Nije u mojoj nadležnosti (abolicija) nego u nadležnosti predsednika. Mislim da je Nikolić doneo odličnu odluku, koja je u skadnu sa Ustavom", rekao je Vučić.
Prvi potpredsednik Vlade je rekao da se slaže s ocenom šefa Delegacije EU Vensana Dežera o stagnaciji i nazadovanju Srbije u borbi protiv korupcije od 2007. do 2012. godine, i istakao da je nova vlada to već popravila.
"Očekujem da će u izveštaju u martu percepcija građana biti drugačija i da će ljudi videti stvarne rezulate, i da će iz EU doći drugačije mišljenje od sadašnjeg", rekao je Vučić.
On je naveo da je utvrdjen Nacrt za strategiju za borbu protiv koprucije, a da će do kraja januara biti donet i Zakon o poreklu imovine.
Vučić je najavio i da će posetiti SAD gde će se sresti sa visokim zvaničnicima Stejt dipartmenta.
Poslednji komentari
  • BP Vreme: 21.11.2012 19:56h

    Konačno u ovoj zemlji da predizborna obećanja počinju da se obistinjuju. Čestitke gospodinu Vučiću. Treba malo napraviti reda u ovoj zemlji u kojoj je sve samo ostajalo na obećanjima.

  • Ruzicasta pufnica Vreme: 21.11.2012 20:11h

    ALEKSANDRE upali sve motore slobodno! Imas podrsku od naroda, korupcija je ogrezla dok je Demokratska stranka vodila Srbiju. Evo gde smo sada. U bunaru.

  • Naravno da je hobotnica sa milion pipaka Vreme: 21.11.2012 20:12h

    Naravno da je hobotnica sa milion pipaka u pitanju kad imamo 8 godina umrezavanje politickih persona iz Krunske 69 u kriminal, sve je povezano, ali ce samo jedan covek razvezati taj cvor!

  • Macka Vreme: 21.11.2012 20:13h

    Gost po navici odlican, a i ono sto je rekao za Miskovica mi se najvise dopada. Sifra: LUKA BEOGRAD

  • Ono sto kaze to bude i ispunjeno! Vreme: 21.11.2012 20:13h

    Dobro je sto je B92 pozvao Vucica, volim da ga cujem. Ono sto kaze to bude i ispunjeno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP