Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRELOMIO

Vučić: SNS ostaje u Vladi
iako je većina bila za izbore!

Autor: Tanjug | 31.07.2013 - 11:52:00h | Komentara: 1

Srpska napredna stranka nastavlja rad u vladi, izjavio je danas predsednik stranke Aleksandar Vučić. On je u obraćanju nakon sednice Predsedništva stranke, koja je trebalo da se izjasni o ponudi premijera Ivice Dačića da vlada nastavi rad bez URS-a i Mlađana Dinkića, kazao da su članovi Predsedništva imali tešku dilemu i da je većina bila za izbore.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

"Zamolio sam ih da prihvate da zbog stabilnosti zemlje to ne činimo u ovom trenutku i oni su to prihvatili", rekao je Vučić i dodao da je pred nama nekoliko važnih ugovora i poslova i da nam nestabillnost ne bi donela ništa dobro. Vučić je rekao da je u razgovorima o rekonstrukciji vlade pokušao da nadje kompromis i rešenje želeći da to rešenje bude najbolje za Srbiju.


On je dodao da nije pokušavao da dobije jeftine političke poene, niti se SNS i jednog trenutka silila, nii ponašala bahato, a to neće činiti ni u buduće ni prema partnerima ni prema političkim protivnicima.

Naprednjaci su imali nameru da nastave sa istim partnerima, dodao je i to one zato što se "u svemu slažemo sa Dačićem i Dinkićem", već zato što je dobro da više glava razmišlja o budućnosti Srbije i zato što smatraju da bi bila velika odgovornost da samo jedna politička snaga u zemlji donosi sve odluke.


Obrazlazući odluku da SNS nastavi rad u vladi Vučić je kazao da taj rad ubuduće mira biti još striktnije i jasnije ograničen rezultatima koji "moraju biti svakodnevni".

Vučić je istakao i da je SNS je bio saglasan sa Dinkićevim zahtevima koji su se ticali resora SNS, kao i da očekuje Dinkića na sutrašnjem potpisivanju ugovora sa Jatom.

Govoreći o odnosu sa premijerom Srbije i socijalistima, Vučić je rekao da nikada, pa ni sada, nije uslovljavao Dačića da napusti ministarstvo policije.

"A mogao sam i uslovljavanje bi bilo prihvaćeno", rekao je lider naprednjaka, iz čijih su redova pojedini funkcioneri ovih dana govorili da bi Dačić trebalo da se odrekne jedne funkcije.

Srpska napredna stranka

Premijer Dačić ga je neposredno pred jučerašnje obraćanje javnosti obavestio da ne vidi vladu sa bilo kojim članom URS, kazao je Vučić i podsetio da je SNS promenila četiri ministra koji su pri tom predsednik i potpredsednik stranke i da je želja bila da i ostali to uvide.

Ivica Dačić

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić predložio je juče nakon sastanka sa lidera koalcije da vlada nastavi rad bez Ujedinjenih regiona Srbije i lidera URS Mlađana Dinkića, i poručio da, ukoliko Srpska napredna stranka ne prihvati taj predlog, predstoje izbori ili neka nova vladajuća koalicija bez socijalista.

Dačić se posle toga sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem a na sastanku je delom učestvovao i vicepremijer Aleksandar Vučić.
 

U međuvremnu, lider URS Mlađan Dinkić je na konferenciji za novinare optužio premijera da obmanjuje javnost u želji da zadrži premijersko mesto, a što se URS-a tiče, dodao je, oni će ubuduće biti konsturktivna opozicija.
 

U očekivanju da naprednjaci odgovore na ponudu premijera ostaju potpuno različita viđenja razgovora koji su vođeni prekjuče i juče i između lidera SNS, SPS i URS, a koja su izneli Dačić i Dinkić.
 

Premijer tvrdi da je ponuda koju je Dinkić izneo juče sasvim neprihvatljiva, lider URS kaže da je za SNS ta ponuda bila prihvatljiva, što mu je lično, kako je rekao, potvrdio Aleksandar Vučić.
 

Dačić predlog Dinkića da bude potpredsednik zadužen za investicije vidi kao opasnost od stvaranja novog superministarstva, do lider URS to objašnjava željom da radi, dovodi investitore i da zaposli Srbiju.
 

Konačno, premijer je napomenuo da nije želeo da ponižava ni Dinkića, ni URS, pa mu je ponudio da bira neki treći resor, izuzev finansija i privrede, za koje premijer smatra da ih Dinkić nije dobro vodio.
 

Dinkić je, međutim, kazao da je premijer bio iznenađen što je URS pristao da se resor privrede i finansija podeli, pa kako to nije očekivao, uplašio se za svoju funkciju ako te resore dobije SNS, i zato je odlučio da više ne sarađuje s URS-om.

Poslednji komentari
  • jovan Vreme: 31.07.2013 14:12h

    Umesto komentara: "Nakon sastanka Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, Predsedništvo Srbije saopštilo da ministri koji su vodili ekonomske i finansijske resore treba da se promene. " Citajte izmedju redova.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP