Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZJAVA PRVOG POTPREDSEDNIKA VLADE

Vučić: Srbija će primenjivati ono što piše u sporazumu!

Autor: Tanjug | 02.05.2013 - 07:51:00h | Komentara: 6

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć da će Srbija implementirati ono što je u sporazumu iz Brisela napisano, ali ne i ono što u njemu ne piše.

Nisam siguran da DS-u  odgovaraju izbori: Vučić

Aleksandar Vučić

"Srbija će da primenjuje ono što je napisano u sporazumu, ali Srbija neće da primenjuje ono što u sporazumu ne piše, a neki bi želeli i među Albancima i neki na zapadu da se sprovodi ono što u njemu ne piše. Moramo prvo da napravimo plan implementacije, želimo da napravimo plan i da sprovodimo ono što će pisati u tom planu koji je sačinjen na osnovu sporazuma”, rekao je Vučić.


On je podsetio da su održani razgovori sa Srbima sa severa Kosova, da u Beogradu te ljude razumeju i da razumeju i njihove strahove, ali je dodao i da bi voleo da imaju malo više razumevanja za državu.

"Postavlja se pitanje posmatranja celine interesa našeg naroda i svih naših građana i nadam se da će kod njih biti pronađeno dovoljno prostora i razumevanja za situaciju u kojoj se zemlja nalazi", rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

On je izrazio uverenje da država Srbija nikada neće pribeći tome da ne isplaćuje plate, smenjuje legalno i legitimno izabrane predsednike opština na Kosovu.

“Sve to možemo i sve to stoji vladi na raspolaganju, ali mislim da to ne bi bilo dobro i zato nam je potreban razgovor i dijalog i hitni završetak tog razgovora i svakako njihovo veće poverenje u državu”, rekao je Vučić.

On je podsetio da su predstavnici Srba sa severa Kosova prvo od Vlade Srbije tražili referendum o tom pitanju što je i prihvaćeno uz to da se posle referenduma zajedno sprovodi sporazum…

“Onda su rekli, mi sad više nećemo referendum zato što vidimo da nećemo da dobijemo i sada više ne znate šta još treba da učinite”, rekao je Vučić i ponovio da će država poštovati sporazume koje je prihvatila Vlada Srbije i Skupština Srbije.

"Verujem da je dogovor moguć, a ako ga ne bude naći ćemo načina kako da dođemo do plana implementacije i kako da ga sprovodimo, ali je uvek bolje da do dogovora dodje", smatra prvi potpredsednik Vlade Srbije koji veruje i da će biti dovoljno razuma da se dogovor postigne.

Na pitanje šta sa Srbima južno od Ibra i ko ih predstavalja, Vučić je naveo da je teško utvrditi ko su legitimni predstavnici Srba južno od Ibra i da u nekim opštinama ima po tri opštinska rukovodstva.

On je rekao da se razgovara i da će se razgovarati sa svima, a da po raspoloženju u SNS, čiji je predsednik, može da tumači i raspoloženje srpskog naroda koji živi južno od Ibra.

Vučić je precizirao da su svi opštinski odbori naprednjaka južno prihvatili sporazum dok su sva četiri severno od Ibra protiv sporazuma.
Poslednji komentari
  • Jozef Vreme: 02.05.2013 21:17h

    Potpisani sporazum mora da se poštuje i trebali bi početi što pre sa implementacijom.

  • danijel Vreme: 02.05.2013 21:49h

    A tako mi je bio nekada simpatican!!!

  • Tomislav Vreme: 03.05.2013 03:14h

    Srbija nikada na svom celu nije imala vece izdajnike od ove sadasnje vlasti. Ovoliko licemerstvo nije odavno vidjeno na politickoj sceni Srbije.

  • natan Vreme: 04.05.2013 09:58h

    Naravno da mora , verujem da smo dobili najvise sto smo mogli.

  • nela h Vreme: 04.05.2013 10:03h

    Bilo bi strasno da nas obavezuju na nesto sto ugovorom nije potpisano,zato su ga i potpisali samo u domenu koji su smatrali da koristi nasem narodu .Odlicni pregovori..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP