Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SRBIJA U DRAMATIČNO TEŠKOJ SITUACIJI

Vučić: Srbija između čekića i nakovnja

Autor: B92 | 03.04.2013 - 20:08:00h | Komentara: 7

''Moramo da biramo između prihvatanja lošeg plana za položaj Srba sa severa KiM i odbijanja da potpišemo bilo kakav sporazum sa albanskom stranom i EU'', kaže Vučić

Ne voli gotovane: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u vestima RTS-a, rekao da bi Beograd trebalo da pošalje odgovor do utorka.

"Trebalo bi da kažemo da li možemo da prihvatimo neke stvari ili ne".
On je dodao da se Srbija nalazi u "dramatično teškoj situaciji". Istakao je da mora da se postigne dogovor, bez obzira na datum, a da nam slede teške odluke.
"Nalazimo se između čekića i nakovnja", kaže Vučić.
"Moraćemo da biramo između dve užasno teške stvari... Nešto što nije plan i što nemamo na papiru, u vezi sa severom Kosova...Za nas je svakako veoma loše, neću da lažem ljude da je reč o nečemu divnom", rekao je Vučić.
"Ne pada nam napamet da prodajemo građanima rok za srecu, daleko je to od toga o čemu smo mislili", kaže on dodajući da građanima Srbije neće da priča bajke. On je rekao da je bio veo razočaran odnosom Prištine prema Beogradu. Vučić je konstatovao da Priština ima veću podršku od Srbije, ali da "to nije ništa novo, i da to traje već dve decenije". Na konstataciju da se u javnosti juče pojavila informacija da je na pregovorima došlo do "povišenih tonova", on je rekao da nije bilo ružnih reči.
Posle 14 sati pregovora, mnogo sastanaka, beogradska i prištinska delegacija se nisu dogovorile.
Poslednji komentari
  • Bata Vreme: 03.04.2013 22:20h

    Domaca elita podojena zapadnom doktrinom, prezire sopstveni narod. Oni imaju tako mracne misli, da misle da su dovoljno kaznjeni sto su Srbi Ova tzv, "demokratska" srbija je zapravo malogradjanska srbija....gde su naucni rezultati?..pojeo ih je samoprezir , a to je i ono sto se promovise preko medija!

  • Bojana13 Vreme: 04.04.2013 00:21h

    Dosla su teska vremena moramo i ovo pregurati. Izdracemo mi i ovo. Pa mi smo SRBI.

  • Stojan Vreme: 04.04.2013 00:29h

    Nema mesta dilemi,odbijte taj prokleti datum!

  • ПЕТАР56 Vreme: 04.04.2013 07:39h

    Ништа ново и неочекивано - Србија је, неретко, између чекића и наковња. У таквим ситуацијама се промишља хладном главом, без срљања, патетике,... Чему журба? Оно што се решава деценијама и вековима, сада хоћемо да "решимо" ад-хок. Будућност нам не зависи од година, месеци и дана, већ наредних сати. То је још један индикатор да немамо (јасно) изражене стратешке и дугорочне циљеве и интересе. Размишља ли се, већ сада, о (не)очекиваним околностима на југу Србије, у Рашкој области, Војводини? Имамо ли за то спремну реакцију и подршку међународне "заједнице"? Зар није очигледно да (пре свих) САД, Енглеска, Немачка, Француска,... хоће да нас оголе, баце на колена, понизе? Зашто се изашло из оквира УН? Зашто је, некритички, настављен континуитет политике "без алтернативе"? Ова и друга питања нису без одговора. Питање је само зрелости, хтења, добрих намера и одговорности за изналажење истих. За почетак, окренимо се природним ресурсима - са пуним стомаком се лакше размишља, одлучује, трпи,...

  • sumadinka Vreme: 04.04.2013 08:30h

    Sve ovo je tacno i sve ovo smo znali mnogo, mnogo ranije. Velike sile su uspele prvo preko A. Karadjordjevica koji je hteo kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca pa preko Tita i sest buktinja, da svede i unizi Srbiju koja ne samo da nece biti priznata u svetu, nego jadna i ponizena, da ce se svi stideti da kazu da su Srbi, i sto je najgore dobrim delom politike i politicara pravih Srba koji su bili to vreme uz A.Kasradjordjevica a najvise onih prodanih dusa koji su s Titom na celu zagovarali "bratsku" Jugoslaviju. I sad imate na zadnjem popistu oko sedam miliona Srba, a od toga je onih koji su se izjasnili kao Srbi, samo 67 posto, dok je u Hrvatskoj oko 90 posto Hrvata. Kad tad cemo morati da priznamo stanje kakvo jeste i polako al sigurno drzava nam je sve manja i manja...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP