Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER U SAD

Vučić: Srbija je sve poštovanija

Autor: RTS | 02.06.2015 - 23:58:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da su svi razgovori koje je imao sa predstavnicima velikih američkih kompanija bili veoma dobri, a da je u svim razgovorima istaknut značaj očuvanja političke i ekonomske stabilnosti za Srbiju.

Vučić u Majkrosoftu

Vučić u Majkrosoftu | Foto: Twitter/Aleksandar Vučić

- To je ono o čemu smo govorili svuda. Dakle politička i ekonomska stabilnost, nizak deficit. To su stvari za koje su čuli i ovde u SAD. I kada na ručku sa menadžmentom kompanije ITI dobijete aplauz samo zbog svoje iskrenosti i zbog rezultata koje su i oni mogli da vide, onda znate da u SAD to neko ume da ceni - rekao je Vučić, prenosi RTS.

Mislim da je Srbija sve poštovanija, ponosan sam na tu činjenicu, a kada dobijete ovakav tretman u SAD onda mislim da Srbija može da računa na daleko bolju budućnost, poručio je Vučić.

Vučić je u Vašingtonu danas razgovarao sa predstavnicima Majkrosofta, Dženeral Ilektrika, Friporta, En-Si-Ara i drugih kompanija.

Kako je rekao, svi sastanci su bili veoma dobri, puni energije i zainteresovanosti sa obe strane.

- Ovde u Majkrosoftu smo bili najsrdačnije primljeni. Oni imaju već 150 zaposlenih u našoj zemlji, a razgovarali smo o povećanju njihovih kapaciteta, ali i ujedinjava našeg sistema - centralne vlade, opština, pokrajine. Gledali smo kako da preskočimo jednu generaciju koju smo uspeli da izgubimo i uđemo u novi vek - da sve što smo izgubili na najbrži mogući način pokušamo da nadoknadimo - rekao je premijer.

Vučić je dodao i da je ponosan na to šta su neki Srbi učinili u Americi, posebno istakavši doprinos Marije Živanović koja je donela 1.400 radnih mesta mladim ljudima u En-Si-Ar u Beogradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP