Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER JASAN

Vučić: Srbija neće kidati prijateljstvo sa Rusijom!

Autor: Tanjug | 02.07.2014 - 09:30:00h | Komentara: 2

- Odnosi jesu prijateljski, ali oni imaju određene probleme sa nama zbog našeg duga, a i mi imamo određena pitanja. Nadam se da mnoge od tih stvari možemo da rešimo i verujem da ćemo u budućnosti naše odnose još unaprediti - rekao je premijer Srbije!

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić | Foto: Marko Metlaš

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da stav Srbije o Ukrajini ostaje nepromenjen, ali i da Srbija neće kidati svoje prijateljske odnose sa Rusijom.
- Srbija je suverena i nezavisna država, donosi svoje odluke. Mi smo na evropskom putu, ali ne rušimo i ne kidamo naše odnose i prijateljske veze i prijateljske odnose sa Rusijom – rekao je sinoć Vučić za RTS uoči posete Francuskoj i Rusiji.
Premijer je ranije rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, ali da neće uvesti sankcije Rusiji.
Na pitanje da će biti teško zadržati tu poziciju, Vučić je odgovorio da to nije uvek lako, ali da nismo tu da kukamo nego da rešavamo probleme.
- Za sada smo, iako su svi predviđali da u tome nećemo uspeti, nekako uspevali. Uspeli smo čak i da izgradimo povoljniju, snažniju, jaču i poštovaniju poziciju za našu Srbiju – rekao je Vučić pred današnju posetu Francuskoj.
Premijer je najavio i da će sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevim 7. i 8. jula u Moskvi razgovarati o bilateralnoj saradnji i svim najvažnijim pitanjima u odnosima Srbije i Rusije.
- Odnosi jesu prijateljski, ali oni imaju određene probleme sa nama zbog našeg duga, a i mi imamo određena pitanja. Nadam se da mnoge od tih stvari možemo da rešimo i verujem da ćemo u budućnosti naše odnose još unaprediti – rekao je Vučić.
On je napomenuo da će sa francuskim zvaničnicima razgovarati o odnosima dve države, ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama.
Vučić danas putuje u dvodnevnu posetu Francuskoj, gde će razgovarati sa premijerom Manuelom Valsom, a iduće sedmice će posetiti Rusiju.
Poslednji komentari
  • neopevana budala Vreme: 02.07.2014 21:33h

    E onda cemo moj Vučela, malo sutra u Jevropu.

  • Karamarković Vreme: 04.07.2014 09:53h

    Verovatno rusima nisi jasan zato i ideš na "raport". Pa posle na raport kod Kirbija,pa ponovo Merkelove, pa .........pa nazad kod rusa. Tako je to kad si "postavljen".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP