Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER UZ NAROD

Vučić: Srbija želi mir, ali ne zaboravlja svoj narod!

Autor: M. Dakić - Tanjug | 07.01.2014 - 08:34:00h | Komentara: 9

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas u Gračanici da je njegova poruka Albancima da Srbi žele mir, pregovore i razgovore, ali i da Srbija nikad neće zaboraviti na svoj narod, a posebno ne onaj na Kosovu i Metohiji.

Vučić badnjak Foto: Fonet

Vučić: Hoću da budem sa svojim narodom Foto: Fonet

"Da Božić proslavite u miru

sa najmilijima"

Premijer Srbije Ivica Dačić prisustvovaće Božićnoj liturgiji u hramu Svetog Save, a zatim će najradosniji hrišćanski praznik proslaviti u krugu porodice. On je juče čestitao Božić građanima, patrijarhu SPC Irineju, sveštenstvu i monaštvu koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru. „Zadovoljstvo mi je da vam čestitam Božić i poželim da vam ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav i nadu. Želim da praznik proslavite u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih“, naveo je premijer Dačić u čestitki i dodao da se nada da će Božić osnažiti trajne i najviše ljudske vrednosti - duhovnu izgradnju, poštovanje i razumevanje različitosti.

Vučić je, u obraćanju građanima posle Božićne liturgije u manastiru Gračanica, istakao da položaj srpskog naroda nije nimalo lak navodeći kao primer razbijanje ćiriličnih tabli u Vukovaru ili kamenovanje Srba juče u Đakovici.
On je dodao da Srbija reaguje, mirno i suzdržano, ali ne zato što je slaba već zato što je jaka. Srbija želi ekonomski da ojača i da ojača svoju poziciju u svetu i obezbedi prosperitet, dodao je on.
Vučić je rekao da Srbija sa svima želi da gradi dobre odnose, i ponovio da Srbija nije ni mala, niti slaba, niti je za potcenjivanje i da neće zaboraviti ni ostaviti svoj narod, a posebno ne na Kosovu i Metohiji.
On je naveo da Srbija za razliku od drugih nikome ne preti, da je Srbiji potreban mir, blagostanje i nova radna mesta i dodao da će se i danas i sa sveštenstvom i sa srpskim prvacima na Kosovu i Metohiji razgovarati o tome da se što više ljudi zaposli, da se završi bolnica u Gračanici, otvori odeljenje Poljoprivrednog fakulteta u tom mestu, otvore nova radna mesta i pogoni i u drugim opštinama...

Uoči puta na Kosovo, on je sinoć, na Badnji dan, uneo Badnjak u prostorije Srpske napredne stranke u Novom Beogradu, a posle podne je krenuo na put južne srpske pokrajine.

Sa saradnicima je prenoćio u Kuršumliji, da bi već rano na božićno jutro stigao u manastir Gračanicu, zadužbinu Svetog kralja Milana.

Božićnoj službi u tom hramu prisustvovali su i predsednici srpskih opština na KiM, kao i Aleksandar Vulin, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

- Želeo sam da budem sa svojim narodom na ovaj veliki pravoslavni praznik - kratko nam je rekao Vučić.
Poznato je da Vučić kad god ima priliku poseti južnu srpsku pokrajinu.
Tako je na Vidovdan prisustvovao službi u manastiru Dečani. Istovremeno, kada su predsednici četiri opštine na severu Kosova odbijali da primene briselski sporazum, vicepremijer je otišao da u direktnom razgovoru s predstavnicima skupština opština odgovori na sve nedoumice i objasni ih.

Gašić sa sinovcem sekao Badnjak

Tradicija u Kruševcu

Tradicija u Kruševcu

 

Bratislav Gašić, potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Kruševca, sam je obezbedio božićno drvo za porodični dom. Tako je on sa bratancem Markom, inače najmlađim Gašićem u porodici, u nedelju pre podne, na Tucindan, u šumi u selu Ševrane, nadomak Kruševca, rodnom mestu njegovog oca, nasekao grane hrasta za Badnjak.
- To je tradicija u mojoj porodici i u tome zaista uživam - poručio je Gašić za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • giska Vreme: 07.01.2014 08:59h

    Kanda ce da bude izbora ?

  • Darko Vreme: 07.01.2014 09:07h

    Zasto ste stavili u naslovu lider? On moj lider nije a nije ni Srbiji!!!

  • Srboljub Vreme: 07.01.2014 09:58h

    Na najveci nas praznik on ima smelosti da ode na KiM .Strasno.

  • Jovan Vreme: 07.01.2014 10:59h

    kud ces bolji marketing nego da odes na Kosovo i obelodanis da ces tamo da slavis Bozic :)

  • ZIKA Vreme: 07.01.2014 11:49h

    Lepo otac i sin na jednom mestu.Bas me interesuje sta kaze Taci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP