Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČAN

Vučić: Srbijo, ne potpisuj sporazum!

Autor: Tanjug | 08.04.2013 - 09:59:00h | Komentara: 10

Predsedništvo SNS predlaže Vladi Srbije da u utorak ne potpiše sporazum i da traži hitan nastavak dijaloga.

Predsedništvo SNS zaključilo je danas da predloži Vladi da ne potpisuje u utorak sporazum, koji, kako je rekao lider stranke Aleksandar Vučić, "nismo ni videli i čiji pojedini delovi ne uvažavaju ni minimum nacionalnih interesa, ali i da zatraži hitan nastavak dijaloga s Prištinom.

Moglo je još bolje: Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

"Odugovlačenje, taktiziranje i gubljenje vremena nikome ne odgovara, ni Beogradu, ni Prištini, ni Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.
On je rekao da Srbija nije dobila jasno šta je to što treba prihvatiti, niti jasne odgovore na niz svojih zahteva.


Srbija, rekao je, ne može da prihvati dodavanje opština na četiri srpske , za koje prištinska strana kaže da ne može da ih prizna zbog svoje administracije, ali je, primetio je Vučić, mogla da ih prizna kada je u pitanju sporazum o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima.


"Beograd nije dobio odgovor na pitanje o prisustvu bezbednosnih snaga, niti jasne odgovore po pitanju obrazovanja, zdravstva i pravosudja", rekao je Vučić i dodao da Beograd traži apelacioni sud za Kosovsku Mitrovicu.
"Nadam se nastavvku razgovora", rekao je lider SNS i zapitao da li su na Zapadu svesni da to nije lako ni izgovoriti.

Neizvesni pregovori: Državni vrh sa Ketrin Ešton

Neizvesni pregovori: Državni vrh sa Ketrin Ešton | Foto: Beta

Upitan za stav povodom izjave predsednika SrbijeTomislava Nikolića da bi dijalog ukoliko se vodi "o odnosima Srbije i Kosova" trebalo da pređe pod okrilje UN, Vučić je rekao "da bi bilo lepo, ali da nije siguran da je to realno".


Vučić, koji je i prvi potpredsednik vlade, ocenio je i da će vlada podržati predlog SNS da se sporazum ne potpiše u utorak, da se nastavi dijalog i da zatraži dodatne garancije za Srbe, i dodao da će podrška biti jedinstvena.


"Kad budemo mislili da nešto treba da se potpiše, ja ću da izadjem pred vas i kažem zašto nešto treba da se potpiše", rekao je Vučić.

Vučić ne očekuje negativno reagovanje Brisela!
Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da ne očekuje negativno reagovanje Brisela, Vašingtona ili Berlina na odluku Beograda da ne potpiše sporazum u utorak i dodao da, umesto toga, očekuje njihovu hitnu reakciju na naš zahtev da se pregovori nastave.


Vučić je takođe rekao da je Srbija u ovom trenutku u komunikaciji sa brojnim instancama u međunarodnoj zajednici, i da poruke sa Prištinom razmenjuje preko posrednika.


Prema njegovim rečima, odgovor Brisela o mogućnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine očekuje nakon što Vlada Srbije prosledi svoj odgovor na ono što je ponudjeno u dosadašnjem toku dijaloga.


Kako je istakao, negativan odgovor Brisela bio bi loš i za Beograd i za Prištinu i za EU, i da ne veruje da je takav ishod moguć.

Poslednji komentari
  • duda Vreme: 08.04.2013 13:12h

    Kako Aleksandre nisi video nikakav papir kad je Dacic rekao da je neprihvatljiv kad se vratio!? Bolje budi iskren i reci da ne smes i to je to, Srbija je uvek isla pogresnim putem pa i sad, a kako cemo posle ovoga videce se, plate, penzije, iz kog fonda, p reko 30 posto ljudi u Srbiji ne radi, gladno je, ali sta vas briga vi imate, ja od ponosa ne mogu da zivim znas i sam da je Kosovo gotova stvar finansiramo dole nesto sto nije nase a kad ostanemo bez para ko ce da finansira sever Kosova i celu Srbiju? Mozda Ujedinjeni emirati!

  • milorad Vreme: 08.04.2013 13:51h

    Na šta da damo komentar kad rekoše naši da nema nikakve ponude? I to je neka igra "zavlačenja". A ako nam već nije ni ponuđen nikakav sporazum na šta to Vučić misli kad kaže: "Srbijo , ne potpisuj sporazom"? Pa o čemu se tu radi, zaboga? Lako je njima da se igraju s nama, njihova deca su obezbeđena, pa i praunuci, a naša će biti u "kavezu" vekovima. Da bar mogu bilo šta da urade inaćenjem, pa hajde, ali nemamo mi NIKAKVE šanse da se sa svetom inatimo Sine moj. Preuzeo si odgovornost za SRBIJU pa onda je i spasi, a braći na Kosovu ćemo pomagati maksimalno. Ni oni, verujem, ne žele da cela srbija bude " njihov taoc".

  • Mile Vreme: 08.04.2013 14:10h

    Samo tako , neka nam uvedu sankcije i vize !

  • repus Vreme: 08.04.2013 16:29h

    ала ће браћа грци да се обрадују што нећемо да потпишемо ето њима буразерских парица од виза које ће мометално да нам уведу

  • Mirko Vreme: 08.04.2013 16:30h

    Sprem te se spremte....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP