Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER

Vučić: Strahujem zbog situacije u BiH

Autor: Beta, Tanjug | 19.07.2015 - 00:33:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da više ne strahuje zbog ispunjenja ekonomskih reformi već zbog regionalne nestabilnosti i političkih sukoba, pre svega zbog situacije u Bosni i Hercegovini.

Premijer Aleksandar Vučić danas se obratio novinarima u prisustvu predsednika RS Milorada Dodika

Premijer Aleksandar Vučić danas se obratio novinarima u prisustvu predsednika RS Milorada Dodika | Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Veliki strah imam zbog situacije u Bosni i Hercegovini. Videli ste da sam zamolio našeg prijatelja (predsednika RS) Milorada Dodika da još jedanput razmotri svoju odluku o referendumu. Iako razumem njegove argumente, cena je suviše visoka -  rekao je Vučić u intervjuu za list Politika.

Govoreći o napadu na njega u Potočarima kod Srebrenice, Vučić je ocenio da je posle britanske, rezolucije koja nije usvojena, u velikom delu sveta, ne samo u regionu, nestala želja čak i za pričom o stvarnom pomirenju, a da su neki pomirenje doživljavali u konačnom srpskom porazu.
On je dodao da je, iako je imao procene bezbednosnih službi o mogućem incidentu u Srebrenici, odlučio da ode tamo jer je želeo da pošalje signal da Srbija ima dobru volju i iskreno poštovanje i da pokaže koliko je njegovo poštovanje prema žrtvama.
Premijer Srbije je dodao da se od tada nije čuo sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem ali da će mu se javiti u ponedeljak da bi se dogovorili oko agende njegove posete Srbiji.
  - Moja sujeta i ono što sam preživeo ne smeju biti razlog da mi ne radimo na najbolji način. Ono zbog čega se nisam čuo sa njim jeste njegovo objašnjenje da me nije video, da on tamo nije bio organizator - rekao je Vučić i potvrdio da mu je lično Izetbegović garantovao bezbednost pre dolaska.
Vučić je dodao da je njegov odnos sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom "korektan" a na pitanje da li ima uticaja na njega rekao je da ne govori o uticaju.
 - Ima i on uticaj na mene - rekao je Vučić.

Vučić: Izbori nam nisu potrebni

Premije Aleksandar Vučić izjavio je da misli da nam izbori nisu potrebni, ali da nikada nije moguće isključiti tu situaciju, jer ne želi da na silu bude predsednik Vlade. "Kad me (prvi potpredsednik Vlade) Ivica Dačić kritikuje pred strancima, on uvek kaže - ja ne mogu toliko kratko da planiram kao Vučić. On voli izbore, stalno razmišlja o njima...Ja mislim da nam izbori nisu potrebni, jer su nam planovi veliki. Imaćemo više auto-puteva uradjenih u 2016. i 2017. godini nego ikada ranije", rekao je Vučić u intervjuu za "Politiku". On je rekao da je svestan da reforme i mere štednje oseća srednji i siromašni sloj stanovništva koji mu daje podršku i da zna koliko trpe i teško žive, ali i da oni znaju da ne mogu da žive bolje ako ne uredimo državnu kasu.

Vučić: Slučaj Bitići veliki bilateralni problem sa SAD

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je slučaj Bitići veliki bilateralni problem izmedju Srbije i SAD. Vučić je u intervjuu za "Politiku"na pitanje da li mu američki zvaničnici u razgovorima direktno pominju koliko je važan slučaj Bitići za odnose Srbije i SAD, odgovorio da u razgovorima predstavnici SAD ne idu u detalje, ali je istakao da je taj slučaj veliki bilateralni problem i da nije rešen u proteklih 16 godina. Na pitanje šta mu je tačno nedavno tokom posete Srbiji rekla pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland i da li iza njenih reči da će Rusija tek videti šta Srbiji znači EU stoji nešto opipljivije, premijer je rekao da razgovori sa američkom zvaničnom "nikad nisu jednostavni i laki". "Ali, ja volim tu vrstu razgovora. Ne volim te slatke razgovore, jer iz njih izađe samo sirće. Nisu prijatni ti razgovori o Bitićima...", dodao je premijer.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP