Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER O HAPŠENJU RAMUŠA

Vučić: Sve to deluje pomalo čudno, još nisam dobio vest da je Haradinaj pušten

Autor: Beta | 17.06.2015 - 20:46:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da još nije dobio vest o puštanju predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, koji je po srpskoj poternici uhapšen u Sloveniji, kao i da mu "sve to deluje čudno".

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Ja još nemam vest o njegovom puštanju ali pomalo mi je sve to čudno. Sutra uveče ćemo to komentarisati posle sednice Vlade Srbije, bitno je da mi sačuvamo mir i svoje dostojanstvo, da ne reagujemo na različite vrste provokacija koje se budu dešavale u regionu i šire. Uveren sam da ćemo tu vrstu stabilnosti da odbranimo, rekao je premijer za Radio-televiziju Srbije.
On je istakao da je "uprkos neverovatnim događajima u prethodnih deset dana", i danas u Oslu imao razgovore u cilju očuvanja stabilnosti u regionu.
- Po prirodi nisam optimista ali po prvi put mogu da kažem da nemam strah od naših ekonomskih reformi ali se postavlja pitanje da li ćemo uspeti da očuvamo političku stabilnost ne samo u našoj zemlji već i u regionu. Molim građane Srbije da to dobro razumeju jer nas ovako teški dani očekuju još neko vreme ali iz toga ćemo izaći i nećemo biti slabiji nego danas, rekao je premijer nakon završetka zvanične posete Norveškoj.

Vučić o Rezoluciji o Srebrnici

Premijer je rekao da će Srbija na Rezoluciju o Srebrenici, o kojoj bi SB UN trebalo da raspravlja 7. jula, odgovoriti smireno, trpeljivo i strpljivo, ali je dodao da "nije oduševljen načinom na koji se taj dokument pojavio pred Srbijom".


Upitan da li Srbija ima mogućnosti da menja taj tekst diplomatskim putem, rekao da nije ni najmanje oduševljen načinom na koji se rezolucija pojavila pred nama, jer Srbija nije konsultovana oko teksta rezolucije niti je bila obaveštena o tome kako se sprema.


- Ako neko želi iskreno pomirenje, svi znaju kako se ono gradi, a ne političkim udarcima jedne strane, rekao je Vučić.


On je rekao da nije reagovao na izjave gradonačelnika Srebrenice, koji je rekao da je puštanje Nasera Orića uslov za njegov dolazak u Potočare, kao i da je mirno reagovao na odluku Bakira Izetbegovića za "nepuštanje" predsednika Tomislava Nikolića u Sarajevo.


- To nije pitanje sile, snage i moći, već pitanje naše budućnosti i koliko stvarno želite mir, bezbednost i sigurnost. Mi to iskreno želimo, mi to nismo pričali jer to želi da čuje neko od evropskih zvaničnika. Ja sam oštriji prema evropskim zvaničnicima, nego sa ljudima sa kojima delimo ovaj prostor, rekao je Vučić.


Premijer je, medjutim, istakao da drugi treba da znaju da Srbija nije krpa kojom mogu da otiru patos kad pomisle da im je to potrebno za unutrašnje političke prilike, jer je Srbija zemlja ponosnog naroda koja neće dozvoltii da je gaze.

- Molim prijatelje u regionu da ne pokušavaju i da ne pomisle da ćemo da dozvolimo da nas tretiraju kao krpu, jer taj film neće moći da gledaju, rekao je Vučić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP