Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SNS-A OČEKUJE NEPRIRODNU KOALICIJU POSLE IZBORA

Vučić: Svi će da se udruže protiv mene!

Autor: B. N.- Ag | 20.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Iako sva istraživanja javnog mnenja ukazuju na visok rejting naprednjaka, a SNS-u se, izuzev koalicije oko DS-a, svi ostali otvoreno nude za partnera u budućoj vladi, lider te stranke Aleksandar Vučić je sumnjičav. On kaže da postoji mogućnost da se sve stranke posle izbora 16. marta ujedine protiv naprednjaka i formiraju vladu koja bi zaustavila započete reforme.

Rastura i u bilijaru: Vučić juče u „Komtrejdu“

Rastura i u bilijaru: Vučić juče u „Komtrejdu“ | Foto: Nikola Mladenović

- Znam da je moguće da se svi ujedine, i to 17. marta, pošto nisu sigurni kakvi će rezultati da budu. Ako svi zajedno dobiju nešto veću podršku od SNS-a možda se ujedine i pokušaju da stvari vrate na staro, ali građani konačno donose odluku kakvu vlast žele na izborima - rekao je Vučić u Kragujevcu.


Prema njegovim rečima, Srbija može posle izbora snažno da nastavi reforme ili da nazaduje u svakom pogledu.

- Potpuno je jasno, ili ćemo biti odgovorni, pa nastaviti jače i snažnije u reforme koje smo započeli, ili ćemo da slušamo bajke pojedinih političara koji kažu da će rak da se izleči tako što se jedu žele bombone - rekao je on. Vučić navodi da će Vlada nastaviti razgovore s Prištinom, uz mnogo teškoća i mnogo muke za sve.

- Ali, činjenica je da moramo da razmišljamo o tome kako i na koji način da pozicioniramo Srbiju u svetu. Nismo sami - rekao je Vučić.
Kazao je da je istovremeni zadatak i kako „lečiti srpsku ekonomiju“.

- To je najvažniji zadatak za nas. U tom smislu nam je potrebna podrška sveta, u zemlji mora da bude dobar investicioni ambijent... Ja sam uveren da ćemo mi to uz teške i snažne reforme koje mislimo da preduzmemo da obezbedimo - rekao je Vučić.
Upitan da li Srbiji preti bosanski scenario, on je izrazio uverenje da će Srbija zadržati stabilnost.

- I u Bosni i u Crnoj Gori i Makedoniji i Prištini, svuda su nekakvi nemiri, mi znamo da situacija u Srbiji nije nimalo ružičasta, veoma je teška, ništa ne krijemo od svog naroda, trudimo se da sprovodimo reforme i zato obećavam da ćemo se onako kako smo se obračunali s korupcijom i kriminalom, boriti i za bolju ekomoniju - rekao je Vučić i ocenio da su Srbi mudriji nego ranije i da je u zemlji u proteklih godinu i po dana ostvaren napredak upravo zbog političke stabilnosti.

- Mislim da možemo od naše zemlje da napravimo bolje mesto za život, ali to zavisi i od nas i zavisi od toga hoćemo li samo želeti da budemo i dalje u budućnosti džangrizavi i da napadamo i kritikujemo i sve što je dobro, da skidamo, metaforički govoreći, glave onima koji malo štrče po svojoj marljivosti, pameti i poštenju - poručio je Vučić.

„Za 700 godina ne bih ovo naučio”


Vučić je juče u Kragujevcu otvorio softverski centar kompanije „Comtrade“, u kome je zaposleno 200 inženjera, čija rešenja u oblasti informacionih tehnologija koriste vodeće svetske kompanije poput HP, EMC, Itron-a, Erbasa, pa čak i Dojče banka i Bela kuća. Vučić je iskreno priznao da mu informacione tehnologije nisu jača strana i da je ta oblast za njega „špansko selo“.
- Da me 700 godina učite, opet ne bih naučio ovo što vi znate i radite. Zato, svaka vam čast deco! Glupo mi je da glumim da nešto znam o ovome. Priznajem da je ovo za mene špansko selo - iskren je bio Vučić u razgovoru sa inženjerima.

Poslednji komentari
  • Марија Vreme: 20.02.2014 08:41h

    Ма нека се удруже, не можете сами да узмете цео колач. Треба неко да мисли и о народу. Дајте да већ једном победи нека партија часних намера.

  • Jovan Mitrović Vreme: 20.02.2014 10:17h

    Evo j neću. Zabole me i za tebe i za njih. Svoju decu sam poslao van ove ludnice a meni ne možete da naudite nikako. Ne pridavaj sebi značenje koje realno nemaš.

  • kaja Vreme: 20.02.2014 10:18h

    pa udruzuju se protiv zla , kriminala i korupcije ! uostalom vidis s kim se druzis !

  • jellena Vreme: 21.02.2014 13:03h

    Oni mogu da se ujedine i sigurno će pokušati. Zato 16. svi na izbore za SNS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP