Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PITANJA ZA TADIĆA

Vučić: Tadiću, gde je Banana?

Autor: B92, Tanjug / S.S. | 06.02.2013 - 13:05:00h | Komentara: 9

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić pozvao je danas javno bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da odgovori na pitanja: „Gde je Miša Banana?“ i „Kako su se to institucije borile protiv korupcije kada nije bilo nijednog ozbiljnog slučaja?“.

SS

Konferencija za novinare: Aleksandar Vučić | Foto: B92

Kao što je juče i najavio, Vučić je danas odgovorio na Tadićeve tvrdnje koje je izneo u intervjuu za agenciju Fonet, u kojem je rekao da je znao za Dačićeve kontakte sa članovima Šarićevog klana, ali da nikada nije dobio informacije da je Dačić pod krivičnim gonjenjem.

Ministar odbrane se, kako kaže, neće baviti Tadićevim tvrdnjama ko kontroliše koje novine ali će odogovoriti na sve ostalo i da mu zato postavlja pitanje zašto su on i njegova stranka 2008. pregovarali sa Dačićem da on bude ministar policije i potpredsednik vlade, prenosi B92.
„Jedno ključno pitanje za Tadića je gde je danas Miša Banana, pošto državni organi ne znaju gde je on i mi nemamo podatke kako je pobegao. Pošteno je reći da je bilo pojedinaca kao što je Midorag Rakić koji su stavljali glavu na panj", ističe Vučić i dodaje da zato i pita bivšeg šefa države gde su bile insitucije.

dd

Gužva u Vladi Srbije | Foto: B92

"Zato Tadiću postavljam i političko pitanje, kako su se to insitucije borile protiv korupcije kada nije bilo nijednog ozbiljnog slučaja", pita Vučić.
Takođe, Tadiću je postavio i pitanje o navodima koje je istakao u vezi sa medijima.
„Da li su Blic i Informer listovi na koje ova vlada ima uticaj, a svi znaju da na jednu od te dve novine uticaj ima upravo Demokratska stranka", naveo je Vučić i dodao da se ne meša u uređivačku politiku medija i da svima želi srećan rad.
"SNS-u nije potreban kontrolni paket u službama bezbednosti kao Tadiću jer će institucije raditi svoj posao", napomenuo je prvi potpredsednik Vlade.
Ministar odbrane je rekao i da zna šta se dešavalo tokom susreta Dačića i Miše Banane, člana Šarićevog narko klana, ali da to ne može da iznese u javnost.
Poslednji komentari
  • Vitez Vreme: 06.02.2013 13:53h

    Možda zna Ana Nikolić. Možda je Dačić provodađzisao i to je bilo državno pitanje.

  • vojvođanin Vreme: 06.02.2013 14:21h

    Kao po pisanom pravilu, dotični na kraju nista nije rekao........., poznata retorika najvećeg srpskog demagoga ikada. Gospodine Vučiću, kada budu procesuirani i zatvoreni Dačić, Velja Ilić, Palma, Mrkonjić, ili bilo ko iz DANAŠNJE vlade. e onda ti skidam kapu. Dotle, izvini na izrazu, mlatiš praznu slamu i saopštavaš narodu ono što želi da čuje a to se u politici zove populizam, što i sam znaš.

  • NS2 Vreme: 06.02.2013 14:28h

    E video sam Bananu u VELEPRODAJI ,zaboravih cenu.

  • Vitez Vreme: 06.02.2013 15:38h

    Vojvođanine, tako je,šta bi sa koferčetom,železnicom,koridorima,tačno,nama priča i povećane cene.Psi laju karavani prolaze.

  • delon Vreme: 06.02.2013 17:24h

    Vratice se Seselj brzijeh dana ...pa te pitam Aleksandre gde cete TI i TOMA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP