Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HITNA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA STRANKE

Vučić traži nove izbore u stranci!

Autor: Tanjug | 06.12.2013 - 08:41:00h | Komentara: 23

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić zatražiće na današnjoj hitnoj sednici Predsedništva zakazivanje vanredne izborne skupštine u toj partiji, pišu današnje "Novosti".

Naredio povlačenje!:  Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Miloš Perić

Ovakav iznenađujući potez uslediće posle političko-finansijske afere koja je otvorena juče u javnosti, a u koju su, kako navode "Novosti" posredno uvučeni i predsednik države, Vlada i bivši ministar finansija Mlađan Dinkić.
Nevladina organizacija Antikoprupcijska liga Balkana javno je juče optužila bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića da je odgovoran za zloupotrebe i korupciju u slučaju privatizacije kompanije "Mobtel" i pranje novca na Kipru.
Oni su saopstili da se i strani savetnici mogu dovesti u vezu sa nestankom "kiparskih para".

Očekujem žestok napad tajkuna

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se nada da naredne godine neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, ali ne isključuje ni tu mogućnost, dodajući da na tim izborima očekuje žestok napad tajkuna protiv Srpske napredne stranke (SNS) i njega lično.

“Voleo bih da ne bude tih izbora, ali ne mogu da isključim tu mogućnost, Ako ih bude, na njima će biti najžešći mogući napad na SNS i mene lično, zbog promena koje smo pokrenuli u Srbiji”, kazao je Vučić.

On je Televiziji Crne Gore rekao da bi SNS, na eventualnim vanrednim izborima, bila izložena ne samo napadima opozicije, već i brojnih tajkuna protiv kojih se trenutno vode krivični postupci.


“Da li mislite da će Mišković i ostali tajkuni, koji su u procesu suđenje ili završetka istrage, da mirno i skrštenih ruku čekaju kraj tog suđenja ili će nešto da preduzmu. Mislim da neće sedeti skrštenih ruku već će preduzeti sve, odnosno ubaciti milione i milione evra u izbornoj kampanji protiv SNS-a i mene, odnosno protiv promena koje sprovodimo”, naveo je Vučić.

On je kazao da je preduzimao hrabre korake kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji, unapređenje ekonomskog stanja u Srbiji i borba protiv kriminala i korupcije, uvek stavljajući u prvi plan državne, a ne partijske ili lične interese.

Vučić je rekao da sve to radi u ne baš povoljnoj atmosferi, jer su Srbi, kako je naveo, majstori kritike.


Prvi potpredsednik Vlade Srbije je kazao da će naredna godina biti godina teških i bolnih reformi, ali je njihova realizacija neophodna u cilju napretka čitave države.

Upitan da li će se 15-godišnice od ubistva Slavka Ćuruvije dočekati uz optužnicu protiv odgovornih za taj zločin, Vučić je rekao da je uveren da hoće.


“Došli smo do novih podataka i pomaka u istrazi. Nažalost, po onome što sada imamo u tom zločinu je učestvovala država, ali nijedan zločin ne sme ostati nerasvetljen i nekažnjen. Očekujem da će počinioci, ali i nalogodavci biti u potpunosti otkriveni”, kazao je on.

Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 06.12.2013 09:08h

    PA STA CE TI NOVI IZBORI KAD JE SVE "UREDU" U STRANCI I SVI"POSTENI" NIKO NIGDE NIJE KRAO???Cudno nesto MORA DA VAM JE CVIJAN pomutio racune !

  • DSV Vreme: 06.12.2013 09:18h

    PA STO GOSN .VUCICU ? U stranci "sve uredu" ,"svi posteni niko ne krade" ,"Svi rade" -STO GOSN :VUCICU . Cak i oni sto imaju 200Stanova vise ne kupuju vec prodaju .Rostiljdjije poceli da"CUTE" o navodnim "nepravilnostima" .E jedino onaj tvoj Deran se razmaho al vidim ,uslisuio si mi molbu pa nas vise ne smara!

  • Andrej2 Vreme: 06.12.2013 09:36h

    E moj PPV a sto si godinama usporavao, bolje reci opstruisao i kretanje ka EU i sprovodjenje reformi!Eto zaigra sad mecka i pred vasim vratima, ali najbitnije , izgleda da nemas pojma sta ti se radi u stranci.Svaka druga recenicaje:naredio Aca!nego st bi sa unakrsnim ispitivanjem imovine i kancelarijom za brze odgovore

  • Stevan Vreme: 06.12.2013 09:57h

    Nije država dobrovoljno vatrogasno društvo da je može svako voditi.

  • KIKI 11 Vreme: 06.12.2013 10:11h

    A ZATO DACIC STALNO GOVORI DA U VLADI JE SVE U REDU NEMA NESPORAZUMA. MISLI DA JE NAROD TOLIKO GLUP,JADAN LI JE TAJ CVEK I LUKAV.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP