Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER REAGOVAO NA TAČIJEVU IZJAVU

Vučić: Tužbom skreće pažnju sa formiranja Specijalnog suda za ratne zločine

Autor: Beta | 27.05.2015 - 20:16:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je izjava ministra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija o mogućoj tužbi protiv Srbije za zločine i za pokušaj genocida nad stanovnicima Kosova, pokušaj da se preusmeri pažnja sa formiranja Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu, o čemu, kako je naveo, odluka treba da bude doneta sutra.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Tači nije pravnik i nisam siguran da zna šta je genocid, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije iz Tirane.

Upitan da li mogućnost tužbe shvata ozbiljno, premijer je odgovorio da sve shvata ozbiljno, ali da ne može da shvati "to kao odgovorno ponašanje".
Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači spomenuo je juče u Savetu bezbednosti UN mogućnost da Kosovo pred međunarodnim sudom zatraži pravdu za zločine i pokušaj genocida nad stanovnicima Kosova, ali taj deo njegovog govora nije bio u službenom saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova koje je podeljeno medijima.
To je za Agenciju Beta danas rekao portparol Ministarstva spoljnih poslova Kosova, Adilj Behrami povodom izveštaja u medijima da je Tači na sinoćnjoj sednici Saveta bezbednosti UN najavio tužbu za genocid protiv Srbije.
- Ni na Balkanu ne treba zaboraviti (zločine), jer nacionalizam tipa (bivšeg predsednika Srbije Slobodana) Miloševića može da se vrati. Zbog toga već nekoliko godina radimo da dokažemo zločine i žrtve rata na Kosovu, i vrlo brzo ćemo zatražiti pravdu u međunarodnim sudovima za zločine i pokušaj genocida. Tražićemo ratnu reparaciju i to neće biti zahtev sadašnjoj vladi Srbije, već ćemo se obratiti istoriji, da se nikada ne zaboravi to što se dogodilo na Kosovu, rekao je Tači, preneo je Behrami.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP