Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČAN

Vučić: U Brisel idemo po datum!

Autor: Fonet | 10.03.2013 - 22:14:00h | Komentara: 3

- Idemo u Brisel po datum početka pregovora sa Evropskom unijom (EU), izjavio je večeras prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, uoči sutrašnjih razgovora državnog vrha sa najvišim funkcionerima Unije.

On je najavio da će državni vrh Srbije u Briselu preneti jedinstven stav povodom neformalnog dokumenta Unije o Kosovu, ali je predvideo da, bez obzira na ishod razgovora, vesti neće biti dobre.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

"Sa kakvim god vestima dođemo iz Brisela, one neće biti dobre i tu nema velike igre", precizirao je Vučić u emisiji "Utisak nedelje" na B92.
"I da postignemo najviše za svoj narod na Kosovu, ljudi neće biti zadovoljni", objasnio je Vučić, koji se nada i ubeđen je da će doći do "povećanja nadležnosti za Zajednicu srpskih opština".
"Idemo po datum, ako ga ne dobijemo, neka drugi objasne zašto ga nismo dobili", rekao je Vučić.
On je ocenio da je Srbija zaslužila datum, ali nije direktno odgovorio na pitanje da Srbija neće prihvatiti manje nadležnosti za Zajednicu srpskih opština po cenu datuma za početak pregovora sa EU.
Ako me pitate za tehničke detalje, ušlo se duboko u problem Zajednice, nadležnosti su ključno pitanje i borićemo se da što više dobijemo, dodao je Vučić.
On je naglasio da je Srbija i u reformama i na terenu dijaloga sa Prištinom mnogo uradila i ukazao da će za Uniju biti problem da objasni da Srbija nije zaslužila datum.
Poslednji komentari
  • sasa Vreme: 11.03.2013 01:05h

    Idi, idi . I ja bi isao svuda redom da imam 2 plate - po 100k, plus dnevnice koje iznose koliko 1/3 novog golfa 7 . Neralno uporedjivanje ali, meni treba i 1 plata i 1 novi auto :)

  • Pistaljka Vreme: 11.03.2013 07:02h

    Samo cvrst i jedinstven stav je garant da ce uspeh biti ostvaren. Koliko se vidi iz izjave Aleksandra Vucic da je jedinstveni stav postignut. Do sada u istoriji Srbije nije isla jaca delegacija po bilo kom pitanju.

  • aca Vreme: 11.03.2013 12:07h

    Kad se vrate junaci briselskih jazbina, i svecano saopste da se Srbija odrekla same sebe, ali da se zrtva isplatila dobili smo "datum": 31 Februar 2014. godine. U cast datuma veliki docek ketrin eston zakazan je 24. Marta u 20h. Pocetak ce simbolicno najaviti zvuk sirena za vazdusnu opasnost uz vatromet.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP