Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSETA

Vučić: U odnosima sa Hrvatskom nam ne trebaju emocije, već pragmatika!

Autor: Fonet | 29.04.2013 - 10:43:00h | Komentara: 1

Nisu nam potrebni izlivi emocija, već odnos poverenja i rezultati, postavljanje stvari na pragmatičnoj osnovi, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u emisiji Tema dana HTV.

Na pitanje koji je cilj posete Zagrebu, Vučić je odgovorio da je prvenstveno želja da se unaprede međudržavni odnosi na praktičan način.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Beta

To radimo u interesu naših naroda, a ne zato što to traži neko od nas. I nisu nam potrebni izlivi emocija, već odnos poverenja i rezultati, postavljanje stvari na pragmatičnoj osnovi, rekao je Vučić.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije istakao je da se mnoge stvari mogu unaprediti, iako postoje različiti pogledi na prošlost.
Uprkos tome, istakao je, valja nam gledati prema budućnosti i probleme rešavati na miran način. Uz to moramo pronaći korist za obe strane, prvenstveno mislim na proširenje tržišta.
Želimo dobre racionalne odnose koji idu korak po korak napred.
Različiti pogledi na prošlost, poput onog na akciju Oluja, ne smeju nas razdvajati. Nama treba pomoć Hrvatske kao što mislim i Hrvatskoj treba partner na istoku, izjavio je Vučić.
On očekuje, kako je rekao, da se na nekim međunarodnim konkursima Srbija i Hrvatska pojave zajedno i da se u Hrvatskoj otvori put za srpske privrednike.
Želimo konkurenciju, saradnju i pristojne pragmatične odnose u interesu građana i država Srbije i Hrvatske, naglasio je Vučić.
Vučić nije potvrdio da se priprema bilateralni susret predsednika Josipovića i Nikolića, ali je najavljeno da će Nikolić prisustvovati svečanostI povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.
Poslednji komentari
  • Weteran Vreme: 10.08.2013 10:05h

    Oduvk je tako trebalo da bude moj dobri Aco i kad ste bili u opoziciji,a ne samo sad.I jos nesto kuku li je bilo majci Borisa Tadica da je dovodio strance u vladu i jos mnogo toga ali sta ces nema jaj.kao ti a to je itekako potrebno u politici.A sto se tice fudbala izgleda da se slabo razumes,pa Zvexda je igrala katastrofalno,limitirani decaci 100% a sve to na tvoju dusu,nemoj da se nisi mesao kad jesi itekako, i ne samo u to vec u sve .tako je to u nasoj miloj Srbiji.Nauci nesto Slobe, Voje i Borisa,ali i osvoj izbore tvoja vladavina je na krilima Tomine pobede ,Ah da 50% ovih sto tie tapsu po ramenu sutra ce ti okrenuti ledja,a sitna korupcija i dalje cveta,gas i struja poskupljuju, raste nezposlenost,partijskog zaposljavanja nikad vise,stali sa isplatom eksproprijacije Vreoca nema bankarskih garancija,a SNS nema dobrih kadrova da vode ekonpmiju i privredu zemlje Pa ti stranci da su dobri oni bi radili u svojim zemljamaTACKA Navijaci divljaju i dalje to je tvoj resor ..............

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP