Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! SAZNAJE

Vučić u subotu odlučuje o republičkim izborima!

Autor: Milica Dakić | 13.01.2014 - 19:30:00h | Komentara: 11

Srpska napredna stranka održaće u subotu, 18. januara, sednicu Predsedništva, na kojoj će biti doneta odluka o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, saznaje „Alo!” u vrhu ove stranke. Prema našim saznanjima, lider naprednjaka i vicepremijer Aleksandar Vučić još vaga da li bi u najboljem interesu Srbije bilo da građani 16. marta izađu na objedinjene vanredne republičke i beogradske izbore.

Vreme polako curi, jer ovu odluku treba doneti do 21. januara, za kada je zakazana prva međuvladina konferencija Evropske unije i Srbije.

Pobeda Naprednjaka: Aleksandar Vučić

Mnogi u vrhu SNS traže vanredne izbore | Foto: Dušan Milenković

 - Vučića čeka izuzetno teška nedelja. Svestan je važnosti odluke koju treba da donese i zato nije želeo da s njom žuri. Primetili ste da on tim povodom nije želeo da daje određenije izjave u javnosti pre nego što sa vrhom stranke ne razmotri sve argumente za vanredne izlaske na birališta i protiv njih. Videli ste da u medijima svakoga dana postoje zahtevi opozicije za vanrednim parlamentarnim izborima, a nije tajna i da se visoki funkcioneri naše stranke aktivno zalažu za takav rasplet jer smatraju da bi se s reformama moglo mnogo brže. Ipak, Vučić je iskusan političar, zna da je najveća odgovornost na njemu i on od nje ne beži, ali odluku za ili protiv izbora neće doneti pod bilo čijim pritiskom, već u najboljem interesu Srbije - kaže izvor „Alo!” iz vrha SNS-a.
On napominje da će sve biti poznato na sednici Predsedništva koja će, kako sada stvari stoje, biti održana u subotu, 18. januara. Kakva god odluka da bude, Vučić će je potom izložiti i članovima Glavnog odbora SNS-a. Njega potom očekuje i vanredna izborna skupština zakazana za 25. januar, na kojoj će biti proveren i njegov legitimitet, ali i stranka biti osvežena nekim novim ljudima.
I dok se iz svih stranaka traži vanredno raspisivanje izbora, protiv takvog scenarija je jedino Socijalistička partija Srbije, ali ona takođe poručuje da se ne plaši izlaska na birališta.
Ukoliko padne odluka o vanrednim parlamentarnim izborima, oni će svakako zbog smanjenja troškova biti pripojeni beogradskim, 16. marta. U tom slučaju moraju biti raspisani najkasnije 30. januara, jer od tog trenutka do održavanja mora proći najmanje 45 dana, što bi, prema najavama, bila jedna od najkraćih izbornih kampanja.


SNS za Beograd predlaže tim ljudi!

Srpska napredna stranka neće istaći jednog kandidata za gradonačelnika Beograda, već će, kako „Alo!” saznaje, kandidovati tim ljudi koji treba da upravlja prestonicom, a među njima će biti i nestranačkih kadrova.
- Nije Beograd i ne može biti „one man show” i njime treba da upravlja tim stručnih ljudi. Sa konkrentijim imenima još ne želimo da izlazimo u javnost, ali će ona svakako biti poznata u narednih desetak dana - kaže naš sagovornik.


U petak stiže investitor za „Beograd na vodi”!

Direktor kompanije „Emar propertiz” iz Dubaija Mohamed Alabar dolazi u Beograd 17. januara da bi sa Vučićem razgovarao o projektu „Beograd na vodi”, saznaje „Alo!”. Arapski biznismen je trebalo da u našu prestonicu dođe juče, ali je njegova poseta zbog praznika pomerena. Kako je otkrio vicepremijer, Alabar je spreman da uloži 3,1 miliradu evra u ovaj projekat. Reč je o najvećoj kompaniji za razvoj nekretnina u regionu Persijskog zaliva, a svetski glas stekla je gradnjom čuvene kule Burž Kalifa, najviše zgrade na svetu. 
Poslednji komentari
  • Igor Vreme: 13.01.2014 19:40h

    Не одлучује он ни о чему, већ годину и по дана мољака Немце да му дозволе изборе.

  • dada Vreme: 13.01.2014 21:20h

    .... O izborima u Srbiji sigurno ne odlucuje Vucic . Drugi medjunarodni faktori odlucuju o tome a on , Dacic , Nikolic I ostali ima samo da sprovedu ono sto ce kazati medjunarodni svet I tacka .

  • jocaaa Vreme: 13.01.2014 21:21h

    tu se slazem sa igorom.....ko je jos kod nas nesto odlucivao.....jos od kralja aleksandra i pre....nase gazde imaju gazdu....a i taj gazda ima gazdu koji isto ima gazdu..i to tako ide ..oni samo prenose na kraju sta ce ovaj nas da uradi

  • aleksa Vreme: 13.01.2014 21:42h

    Sto pre ga skapira narod da je nemocan i folirant svanuce Srbiji.,

  • DSV Vreme: 13.01.2014 21:42h

    Sta tada ce ti ponovo NEMACKI Ambasador dati instrukcije????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP