Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJNOVIJI REZULTATI ISTRAŽIVANJA JAVNOG MNJENJA U SRBIJI

Vučić ubedljiv, Tadić jači od Pajtića!

Autor: Duško Vukajlović | 02.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 23

Srpska napredna stranka uspela je posle, relativnog pada rejtinga zbog mera štednje, da se vrati na stanje iz avgusta prošle godine i sada ponovo uživa poverenje više od polovine građana Srbije, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja koja je uradila najuglednija srpska agencija, a u koje smo juče ekskluzivno imali uvid!

Vučić se vratio na rejting koji je imao pre mera štednje

Vučić se vratio na rejting koji je imao pre mera štednje | Foto: Dalibor Danilović

Lider SNS-a i premijer Srbije Aleksandar Vučić takođe je ubedljivo najbolje ocenjen političar, i jedini koji je dobio znatno veći procenat pozitivnih nego negativnih ocena. Vučića je pozitivno ocenilo čak 48 odsto anketiranih, dok mu je 30 odsto njih dalo negativnu ocenu. Razlika od 18 odsto u plusu je ubedljiva u Vučićevu korist, jer su svi ostali lideri stranaka i političari koji su ocenjivani imali znatno više negativnih nego pozitivnih ocena.


Rejtinzi stranaka


SNS 51%
SPS 12,1%
DS 7,2 %
SRS 5,9%
SDS 3,8%
Dveri 3%
LDP 2,3%
Nova 0,5%
SPO 0,4%
*Istraživanje rađeno u martu 2015.

Zanimljivo je da isti procenat pozitivnih ocena imaju Boris Tadić i Vojislav Šešelj, po 15 odsto, ali zato Šešelj ima znatno više negativnih ocena nego Tadić. Očigledno je i da je povratak Šešelja iz Haga doprineo naglom rastu Srpske radikalne stranke (vidi tabelu), koja bi prema trenutnim podacima prešla cenzus u slučaju održavanja parlamentarnih izbora. Naravno, dalje kretanje rejtinga radikala svakako će zavisiti od toga šta će se dešavati sa Šešeljom.

Takođe, iako trenutno Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića ima znatno manji rejting od Demokratske stranke, rezultati ukazuju da bi upravo na krilima Tadićevih pozitivnih ocena SDS mogla da ostvari bolji rezultat na izborima, možda čak i od DS jer je njen lider Bojan Pajtić sa 7 odsto pozitivnih ocena i čak 72 odsto negativnih znatno lošije ocenjen od Borisa Tadića.

DS ispred SDS-a, ali  Tadić bolje ocenjen od Pajtića

DS ispred SDS-a, ali Tadić bolje ocenjen od Pajtića | Foto: Rajko Ristić

Što se tiče same Demokratske stranke, njen potpredsednik Borislav Stefanović je prilično bolje ocenjen od svog lidera Pajtića. Da li je Stefanovićevoj popularnosti doprinela njegova samostalna kampanja i promovisanje “srpske Sirize”, tek on ima devet odsto pozitivnih ocena i 66 odsto negativnih.
Poslednji komentari
  • vitez Vreme: 02.04.2015 16:26h

    "Vuk na ovcu svoje pravo ima"

  • Jelena Vreme: 02.04.2015 16:28h

    Haha, da, kako da ne!

  • aca Vreme: 02.04.2015 16:31h

    DSS i Dveri preko 6 %.

  • svetac Vreme: 02.04.2015 16:31h

    Da li znate dvojicu komsija koji su za SNS? Da li znate jednu kucu u ulici da su ukucani za SNS? Preko 50% stanovnistva sirotinja. Preko 20 % bedinja. Nezadovoljni radnici u svim delatnostima ( zdravstvo,sudstvo, prosveta, policija), stocari, vocari, poljoprivrednici, penzioneri. . .Prevareni stanovnici iz Obrenovca, Kraljeva, Krupnja... Obecani stanovi od 125 evra kvadrat... Ubistva i samoubistva... Depresija...Utapanje u alkoholu...Lazni doktori i magistri... Mladi beze iz zemlje... Deca bez hrane...Ostali u Srbiji: Nikolić, Vučić, Vulin, Stefanović, Selaković, Mihajlovićka, Babić, Dačić, Bajatović i naravno ....Džej. Oni su tih 51%!

  • sremac Vreme: 02.04.2015 16:37h

    Ahhahahaha....zar i VI?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP