Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OČEKUJE TEŠKE RAZGOVORE

Vučić: Urađeno je više nego što je očekivano

Autor: Tanjug | 18.02.2013 - 10:00:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić, izjavio je da ga u Berlinu očekuju teški razgovori i da će građanima teško objasniti ako Srbija ne dobije zeleno svetlo za početak pregovora s EU.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Beta

 - Teški razgovori nas očekuju. Naš je posao da objasnimo šta smo uradili prethodnih 200 dana. Urađeno je više nego što je očekivano, pre svega iz dve oblasti društvenog života reforma pravnog sistema, novi zakon o javnim nabavkama koji startuje 1. Aprila, u skladu sa onim i na čemu je insistirala EU, donosimo strategiju za borbu protiv korupcije, zakon o izvršenju krivičnih sankcija i drugo - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Abu Dabiju.

Sa druge strane, naveo je Vučić, Srbije je pokrenula i povela ozbiljan dijalog sa Prištinom, sprovela ono što je prethodna vlada dogovorila, učestvuje u razgovorima o budućnosti odnosa Srbije i Albanaca i to radi na civilizovan, pristojan i razuman način.
- Ako neko smatra da je Srbija dosta toga uradila, mi mislimo da jeste i u tom smislu očekujem datum za početak pregovora. Uveren sam da necemo slušati loše reči o našoj zemlji u Nemačkoj, naprotiv toga više nema ni u Nemačkoj ni u nemačkim medijima, ali mislim da bi bila teška i loša vest za nas da od datuma nema ništa, zato što se plašim da bi gradanima Srbije a i političkom establišmentu, teško ko to mogao da objasni - kazao je Vučić.
On je dodao i da nije lako razgovarati sa parlamentarcem Kizerom Šokenkofom i sa ministrom odbrane Nemačke Tomasom Demizijerom, ali da će zajedno sa Milicom Delević i Suzanom Grubješić pokušati da ih ubede koliko je to važno za Srbiju i da to cela Srbija želi.
- Pre svega zbog budućih investicija, zbog kreiranja jednog potpuno drugačijeg elementa. To bi značilo mnogo više posla za naše ljude, i koji bi im pokazao da se rad, trud, pa čak i preuzimanje teških koraka u politici isplati i da se to vraća - rekao Vučić i dodao:
- I mom prijatelju Kristoferu Hojzgenu, savetniku Angele Merkel takođe ću reći uz svo poštovanje i veliki respekt koji gajim prema njemu da Srbija prosto ne može da podnese i da bi to bio ozbiljan problem za našu zemlju -  rekao je Vučić. 
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 19.02.2013 08:35h

    vučiću u ovoj državi čovek koliko god da radi nikad nije dosta! a ocenu tvoga rada daće birači na izborima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP