Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČNO

Vučić: Uradili smo
nešto što niko nije!

Autor: Tanjug | 29.10.2012 - 11:38:00h | Komentara: 22

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da Srbija do isteka prve godine mandata vlade dobije datum početka pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji.

Vučić je, gostujući na Televiziji B92, rekao da će to biti važan pokazatelj uspeha vlade na spoljnopolitičkom planu, ali da je evidentno da je ona značajne uspehe načinila već u prva tri meseca mandata.
Navodeći dobre poteze sadašnje vlade, Vučić je rekao da se uvek može raditi bolje, ali da je prošla vlada iza sebe ostavila "ruiniranu kuću" što je ograničilo manevarski prostor novih vlasti.

Aleksandar Vučić

Sve više očekuju od nas - Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

Vlada je, prema njegovim rečima, napravila više dobrih koraka, od fiskalne konsolidacije i smanjenja budžetskog deficita do borbe protiv kriminala i korupcije.
"Postoji neka vrsta većeg očekivanja nego što je postojala pri formiranju vlade, ljudi su manje verovali dok su slušali obećanja u kampanji a danas nam više veruju posle tri meseca rada", kazao je Vučić.
Veliki izazov će, kako je rekao, biti privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, i na tom polju veće uspehe nije moguće učiniti za tri meseca ili devet meseci.
"Nisam čuo ozbiljnije kritike, ali u svakom slučaju uvek može bolje. Mislim da je vlada mnogo toga promenila i da će još mnogo toga da uradi", kazao je Vučić.
Osvrćući se na nedavni sastanak sa koalicionim partnerima Ivicom Dačićem i Mlađanom Dinkićem, Vučić je istakao da je pitanje lokalnih samouprava bilo uzgredna tema razgovora, a da je zapravo cilj sastanka bio da se rasprave strateška pitanja poput evrointegracija i Kosova i Metohije.
"Ako me pitate da li su oni uvek zadovoljni mojim radom, po izjavama vidite da to nije uvek tako, a da li sam zadovoljan saradnjom sa Dačićem jesam, a ni sa Dinkićem nisam imao razmimoilaženja u strateškim stvarima", rekao je Vučić.
"Ja nisam šef vlade ali sam predsednik najveće stranke i za stranku tražim poštovanje. Bili smo veoma korektni, uradili smo nešto što nijedna druga stranka nije uradila, bili smo spremni da i drugim strankama i nestranačkim ličnostima ponudimo učešće u vlasti", rekao je Vučić.
Povodom državne platforme za Kosovo i Metohiju na kojoj se trenutno radi, Vučić je rekao da će taj dokument dok se ne usaglasi biti državna tajna, a da će onda o njemu biti konsultovani i predstavnici opozicionih stranaka kako bi se napravio konsenzus po tom pitanju.
Poslednji komentari
  • anulja Vreme: 29.10.2012 17:13h

    Trenutna vlada je jedna od najboljih koje su bile formirane do sada.Pored jako dobrih koraka koje je preduzela po pitanju fiskalne konsolidacije i smanjenja budžetskog deficita,zaim borbe protiv kriminala i korupcije,njen uspeh se ogleda i u tome sto brojni strani zvanicnici podrzavaju Srbiju vise nego ikada!Svaka cast

  • Smoxito Vreme: 29.10.2012 18:09h

    Za prvih sto dana,mogu se uociti znatne promene na bolje,bar sto se tice regulacije prava u drzavi.Ocigledno sadasnja vlada nastoji da Srbiju transvormise u pravnu,sigurnu i modernu drzavu.

  • Tips Vreme: 29.10.2012 18:10h

    Svi smo uz trenutnu vlast i njihovu odlucnost u borbi za sto bolje stanje u drzavi!SNS zna nacin kako stati na put korupciji!Svaka cast na hrabrosti i odlucnosti.

  • Daki Vreme: 29.10.2012 18:52h

    Ako ovako nastavite,Srbija ce za 4 godine biti sigurna zemlja,sa znatno manjom stopom kriminala,i nadamo se boljim zivotnim standardom,sto ce biti dovoljno da i sledeci put glasamo za vas.

  • Today Vreme: 29.10.2012 18:53h

    Za sada ste dobro krenuli,ali nemojte da se opustate,jer samo vas gledamo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP