Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

USKRS SA VOJNICIMA

Vučić: Uskoro dobijamo nove avione najmodernijeg tipa

Autor: Tanjug | 05.05.2013 - 10:39:00h | Komentara: 1

Ministar odbrane Aleksandar Vučić proveo je uskršnje jutro u selu Zuce kod Beograda sa pripadnicima 250.raketne brigade, i najavio unapređenje sistema, odnosno nabavku novih oružja i oruđa za Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu.

Vučić se kuca jajima sa vojnicima

Vučić se kuca jajima sa vojnicima | Foto: FoNet

Vučić je rekao da očekuje unapređenje prvo kod lovačke avijacije, a zatim i nabavku novih sistema za protivvazduhoplovnu odbranu.


- Biće dobrih vesti uskoro i mislim da ćemo posle 20 i više godina dobiti nove vazduhoplove najmodernijeg tipa - rekao je ministar odbrane i naglasio da je za Srbiju veoma važno da u najskorije vreme obezbedi sigurno nebo.
 
Vučić je napomenuo da je, što se kopnene vojske tiče, u regionu teško naći onoga ko može da se meri sa Vojskom Srbije.
Na pitanje novinara kako će se nabaviti sredstva za modernizaciju oružanih snaga, Vučić je odgovorio da je i inače prioritet Srbije u budućem periodu, pored rešavanja političkih problema, pre svega ekonomski razvoj i da će se pronaći najbolji mogući aranžman i modus za nabavku novih oružja i oruđa.

Ministar je ponovio da je Srbija posvećena miru, da želi da sarađuje sa svima u svetu, a da vojska treba da bude odvraćajuću faktor za svakog ko bi eventualno hteo da ugrozi našu zemlju.
Vučić je u kasarni "Major Dragutin Gavrilović" u Zucama prisustvovao i pokaznoj vežbi dežurne raketne baterije, a od pripadnika jedinice kao poklon dobio je maketu rakete "dvina", koja je bila prvi raketni sistem kojim je Jugoslavija bila naoružana.

Vučić sa vojnicima u selu Zuce

Vučić sa vojnicima u selu Zuce | Foto: FoNet

- Zahvalan sam što svaki dan čuvate zemlju i što ste hrabrost bezbroj puta dokazali. Ponosan sam što je 250. brigada herojska brigada i što nas čuvate, a želim vam čisto nebo i više i bolje oružje i oruđe - rekao je Vučić na uskršnjem doručku.

Pokaznoj vežbi prisustvovli su načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i komandant 250.raketne brigade, brigadni general Duško Žarković, koji je ministru odbrane predao raport i upoznao ga sa istorijatom jedinice.
Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 06.05.2013 17:27h

    Konacno da se neko setio da se obnove vec dotrajali avioni, Vec deceniju nasi piloti upravljaju starim avionima i dobro je da je neko prepoznao ovaj problem.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP