Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BORBA ZA KOSOVO

Vučić uzviknuo Tačiju: E pa, nećete
moći sve da dobijete! Nikada nećemo priznati Kosovo!

Autor: telegraf.rs | 03.04.2013 - 16:40:00h | Komentara: 6

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je prilikom jučerašnjih pregovora s Hašimom Tačijem u sedištu EU poručio kosovskom premijeru da “neće moći sve da dobije” i da “Srbija neće priznati njihovu nezavisnost“.

dd

Hašim Tači | Foto: FoNet - AP

Iako se u jednom trenutku činilo da je dogovor na vidiku, dijalog Beograda i Prištine, nakon više od 13 sati razgovora, doživeo je fijasko, pa su delegacije Kosova i Srbije otišle iz Brisela uz poruku: “Sporazum nije postignut”.

Ipak, događaj koji je obeležio osmu rundu je razgovor povišenim tonom prvog potpredsednika Vlade i kosovskog premijera.

Iznerviran konstantnim odbijanjem svakog srpskog predloga od strane kosovske delegacije, prvi potpredsednik Vlade u jednom trenutku povikao je na Hašima Tačija.

- E pa, nećete moći sve da dobijete! Srbija nikada neće priznati vašu nezavisnost, to neka bude jasno! – poručio je Vučić Tačiju.

Prema rečima našeg sagovornika, kosovska delegacija odbijala je svaki konstruktivni predlog od strane srpske pregovaračke delegacije, da bi na kraju Hašim Tači, takođe, povisio ton i s velikom dozom cinizma saopštio.

- Kosovo ne pristaje na bilo kakav dogovor bez priznanja naše nezavisnosti od strane Srbije!

Vučić i Tači

Vučić i Tači

Vučić je na to poručio Tačiju da nam ne prodaje trikove. Premijer Kosova je hteo da se Severnoj Mitrovici pridoda Vučitrn, Srbica i Južna Mitrovica, čime bi se otpuno promenio etnički sastav severa Kosova.

Takva izjava Tačija, koji se sve vreme ponašao osiono i bez spremnosti na kompromis, razljutila je Vučića koji je na povišen ton odgovorio istom merom.

- Svi ostali učesnici su nakon reakcije srpskog vicepremijera zaćutali, a uvidevši da situacija odmiče kontroli, baronesa Ketrin Ešton je odredila pauzu – tvrdi dobro obavešteni sagovornik.

Poslednji komentari
  • Realno Vreme: 03.04.2013 18:09h

    Uvek bi pre verovala Tačiju nego Vučiću , ako si loš u Srbiji i licemer takav si i napolju, a Vučić je sve samo ne dobar čovek

  • jovan Vreme: 03.04.2013 19:35h

    Ja licno nisam siguran da bas nema komentara, ali dobro, recimo da nisam u pravu. u tom slucaju izvinjavam se. medjutim komentarisem drugim povodom. Samo sto je dosao na pregovore koje je na ledjima nosio Dacic, kako tako ali diplomatski i politickim pravilima, gospodar Vucic, je pokazao svoju pravu prirodu. Onu radikalsku bahatost i osionost. Otisao covek da prodaje parole i bajate floskule. dobro nije bedz poneo. Dakle vidi se da je sve ovo njegovo dosadasnje prenemaganje po medijima sa sonornim baritonom i skrstenim prstima ustvari samo jedna jeftina amaterska gluma sa ciljem da proda staru robu u novom pakovanju. Nikada, uveren sam, ali nikada on ne moze biti normalan politicar ni ovde ni u inostranstvu. On je svojom uzurpacijom medija stavio i medije i javno mnenje u stanje zatocenistva; to ce se, nazalost po narod Srbije, lagano tokom vremena uvideti.

  • vlada Vreme: 05.04.2013 09:46h

    samo tako gospodine Vucicu nedaj kosovo a siptari ce kad tad da beye da nece ynati gde im se nalayi glava a gde dupe proteracemo ih sve koji su protiv srpstva cak i one domace izdajnike brankovice kao sto su djilas ,ceda, vuk draskovic i tadic koji je sve izdao srbe i izvinjavao se u ime postenih srba .albanci neka znaju da nece ih non stop stititi amerika .Pozdrav gospodine Vucicu samo napred nedaj ni pedalj zemlhje srpske ako treba opet cemo braniti nase ognjiste .Ti si legenda srpska.!!!!!!!!

  • DSV Vreme: 05.04.2013 13:49h

    Jel Vucicu zar nisi BIO dvared u Nemcijio ,dolazili ti Nemci ,dolazila Estonova i ona amerka klintonka i nisi znao "zasto bas tebe zovu u Brisel" .E bice da SI MNOGO SVIMA OBECAVAO PA BI SAD DA SE IZVUCES .ZAKUVALI STE KUSAJTE SRBI VAS PO DOBRU NECE PAMTITI .I za VUJICU nismo jos zaboravili a kamoli vas dvojicu "pregovaraca u IME SRBA" !

  • NS2 Vreme: 05.04.2013 13:52h

    Ajde @Vlado ne ser... ti ces ici da ratujes na kosovo . A eto ko ga je prodao GEDA I OVI PREGOVARACI . Lazi sebe ali ne i narod i ne VREDJAJ SRPSKE LEGENDE !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP