Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDIZBORNI UDARAC U NEKADAŠNJEG KOALICIONOG PARTNERA

Vučić: Visoki funkcioneri SPS štitili Miškovića!
Dačić: Nismo imali veze s Miškovićem!

Autor: Beta | 12.03.2014 - 09:28:00h | Komentara: 33

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da su neki funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS), njegovog koalicionog partnera u Vladi Srbije, štitili binizmena Miroslava Miškovića optuženog za zloupotrebe u putarskim preduzećima.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Vladislav Mitić

"Ustalom, videli ste koliko puta sam bio napadnut od visokih funkcionera (SPS). To nije bio slučaj s (presdsednikom SPS-a) gospodinom (Ivicom) Dačićem, ali su to činili visoki funkcioneri njegove stanke koji su štitili Miškovića ili njegove bliže saradnike poput Dragana Djilasa", kazao je Vučić u predizbornom intervjuu za list Danas od srede.
Vučić nije želeo da govori o mogućim partnerima s kojima bi formirao buduću vladu, ali je otkrio da će u njoj biti nestranačkih ličnosti.
Ponovio je da se do kraja godine neće povući odluka o solidarnom porezu i naglasio da bi najkasnije do 15. jula trebalo doneti 21 zakon u Skupštini Srbije.

Dačić: Nismo imali veze s Miškovićem!

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: RAS

Lider SPS Ivica Dačić izjavio da funkcioneri te partije nisu imali veze sa Miroslavom Miškovićem koji je optužen za zloupotrebe u putarskim preduzećima.
 

Podsetimo, lider SNS Aleksandar Vučić u intervjuu za današnje izdanje lista "Danas" rekao je da su pojedini visoki funkcioneri socijalista napadali njega zato što su štitili Miškovića.

"Vučić tu misli na Ružića (Branka), ali to je sve deo političke parole koja lepo zvuči, ali suštinski nije tačna, jer mi nemamo veze sa Miškovićem", rekao je Dačić za Televiziju Pink.

Upitan kako će reagovati ako lider SNS-a zatraži od njega da u budućoj vladi ne bude funkcioner socijalista i ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić, Dačić je odgovorio da oni tako ne razgovaraju.

"Mi nikada nismo tako razgovarali, svaka stranka je imala pravo da predloži svoje kadrove i nismo se mešali u to", objasnio je Dačić.

On je kazao da odnos SPS-a i SNS-a treba ostaviti liderima stranka - njemu i Vučiću, pošto je njihov odnos "dobar i oni nemaju šta jedno drugom da zamere".

Dačić je kazao da očekuje da će dobiti poverenje građana, jer je ostvario značajne rezultate dok je vodio prošlu vladu.

"Rasterećeno gledam na izbore i ako hoće siguricu, kako kažu kladionice, glasajte za koaliciju SPS-JS-PUPS-a", rekao je Dačić i dodao da će se poslanici te koalicije u Skupštini boriti za to da Srbija postane socijalno-ekonomski održivo društvo.

Poslednji komentari
  • deran Vreme: 12.03.2014 09:40h

    Bilo je i u ovom sazivu nestranackih licnosti pa nisu nista uradili, a kako bivsi ministar Radulovic kaze, reforme i mnoge ljude je zastitio kabinet prvog podpresednika, to mnogo govori...

  • gradjanin Vreme: 12.03.2014 09:45h

    A vasi funkcioneri nikoga nestite, kako to da je onda jedan od pomocnika gradonacelnika Novog Sada, osoba koja je ugrobarila firmu u Novom Sadu i za koju je podignuto vise krivicnih prijava, itd.....

  • Kolubara Vreme: 12.03.2014 09:52h

    Sto se tice "solidarnog poreza" u Kolubari su se dosetili (u dogovoru sa Vladom, da ne bio doslo do strajka) i za taj iznos je povecana vrednost boda...i tako tamo se i dalje prima ista plata...

  • žitorađa Vreme: 12.03.2014 09:54h

    U svakom žitu ima i kukolja. Miška su štitili visoki funkcioneri iz svih stranaka pa tako i iz SNS, Tadić itd. Nije ovo nikakva senzacionalna vest koju građani do sada nisu znali.

  • IZBORNE (NE)ISTINE Vreme: 12.03.2014 09:55h

    Visoki funkcioneri SNS-a su dugo saradjivali sa Seseljem.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP