Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Vučić: Vlada nije fontana želja, znam da me zbog promena čekaju problemi!

Autor: Tanjug | 27.04.2014 - 17:21:00h | Komentara: 2

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova odluka bila da Zorana Mihajlović vodi resor saobraćaja, a Aleksandar Antić energetike, iako se nijedno od njih dvoje sa tom odlukom nisu lako saglasili, ali da veruje da je to potrebno zbog nove energije i promena.

Budući premijer:  Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

Predložio sam to jer je to najbolje za Srbiju. U okviru saobraćaja i infrastrukture ima veliki broj preduzeća koje decenijama vode isti ljudi, želeo sam da neko ko ima ogromnu energiju i snagu kakvu ima Zorana tu počne da menja stari kako je promenila u energetici.

Moja ideja je da Zorana vodi saobraćaj i infrastrukturu, a energetiku Antić i sa tom odlukom se nijedno nije lako saglasilo, rekao je Vučić, odgovarajući na kritike i primedbe poslanika u debati o izboru nove vlade.
On je naveo koje je to sve važne stvari uradila ministarka Mihajlović, od uvodjenja socijalnih karata za struji, izmene legislative, do ratifikacije vise medjunarodnih sporazuma.

Građani ispred Skupštine čekaju obraćanje premijera

Oko 10.000 građana okupilo
se danas ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, očekujući da im
se nakon sednice obrati novoizabrani premijer Aleksandar Vučić.

Rekao sam im - da li vi želite da biram vladu kakvu hoću ili ćete svi vi da imate fontanu želja i da govorite gde želite. Ministra obrazovanja nisam nikada video, ali ono što mi je poslao bile su izvandredne ideje i proučio sam njegovu biografiju, rekao je Vučić i još jednom ukazao da mu je važnije da li je neko stručnjak od toga da li ima člansku kartu SNS.

Vučić je dodao da je u Atlanti, u centarli Koka kole video da svake godine menjaju 15 odsto svog osoblja, jer su potrebne promene i najavio da će to činiti i u Srbiji, ali i da očekuje zbog toga velike probleme.

Biće to problem, jer ćemo imati prolazna vremena, a ne - živela vlada, vaša vozila, mašna, tašna i sekretarica... ne moraš ništa da radiš četiri godine. Naravno da će biti promena, rekao je mandatar i podvukao da su u vladu dobrodošli svi kao gosti kada imaju pitanje, ako žele da razgovaraju.

Želimo da razgovaramo, da prihvatimo dobre ideje, da vam kažemno kako stvari zaista stoje, jer zajedničkim naporima i trudom možemo od Srbija da napravimo neuporedivo bolje mesto za život, rekao je Vučić.

On je kao šalu ocenio primedbe lidera DS Dragana Đilasa da su velike sile uticale na satav vlade, istakavši da svi znaju da niko na njega ne može da vrši bilo kakav uticaj.
Mislim da ste se vi šalili jer znate da sa mnom niko tako ne može da razgovara, niko se ne bi usudio da pomisli da mi kaže ko će da bude minsitar, a ko neće. Evo, ovde su ambasadori... Siguran sam da je to znao i Đilas, ali to je politička utakmica i to je u redu da kaže, dodao je on.

Vučić je obećao da će on i minisitri nastaviti da dolaze u skupštinu i učestvuju u radu parlamenta, podsetivši da je njegov prethodnik Ivica Dačić uveo drugačiju praksu od do tada uobičajene i češće odgovorao na pitanja sa članovima svog kabineta.
Niakda takva praksa u našim institucijama nije postojala, zaključio je Vučić.
Poslednji komentari
  • Dragan Gligorijević Vreme: 27.04.2014 18:42h

    To može samo gospodin Vučić.To je ogromno poverenje i poštovanje naroda.Ogromno poverenje ali i obaveza.Tu energiju treba pokretački iskoristiti kako bi Stbija brže izašla iz krize.Samo da se ne zaboeave prioriteti a to su poljoprivreda,turizam,prehrambena industrija i energetika.Nacionalni savet za turizam i poljoprivredu treba što pre osnovati.Sacen International i PPUT Srbije pomoći će u tome.

  • RUZICA Vreme: 28.04.2014 13:37h

    Nista ne moze gospodin Vucic, vec jasni i precizni zakoni i sankcije koji cine strukturu svakog uspesnog i prosperitetnog drustva i drzave.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP