Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER DEMANTOVAO GLASINE

Vučić: Vojni piloti ne odbijaju da lete! (VIDEO)

Autor: Alo/Al Džazira | 12.04.2015 - 16:47:00h | Komentara: 9

Vučić je dematovao da je Ratno vazduhoplovstvo naredilo da nijedan avion i helikopter više ne lete dok se u potpunosti ne ispune sve letačke procedure.

Mig

Mig | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dematovao je da je Ratno vazduhoplovstvo naredilo da nijedan avion i helikopter više ne lete dok se u potpunosti ne ispune sve letačke procedure.

Tvrdi da u Vojsci Srbije ne postoje sukobi nakon pada helikoptera u kojem je poginulo sedmoro ljudi, i da je ona spremna ispuniti sve svoje zadatke.

Borbeni lovac i presretač MIG 21 poletio je sa vojnog aerodorma Batajnica.
Pokazna vežba spremnosti srpske avijacije je bila prilika da premijer odbaci tvrdnje da ratna avijacija odbija naredbe za letenje.


- Ako je pitanje da li će sutra neko da poleti da spasava našu decu ili da pomaže pa da se sajlama spuštaju da bi izvukli starce iz vode, ili iz zapaljene kuće da vojska će to da radi - kazao je Vučić.
Inače o tome da vojska odbija da leti prvi je progovorio je vojno politički komentator Miroslav Lazanski u emisiji RTS-a "Da možda ne", što je Vojska Srbije isto veče demantovala.

Vučić na Batajnici

Vučić na Batajnici sa Dikovićem, Gašićem, Živakom i Bandićem | Foto: Tanjug/Marko Đoković

On je u tekstu za list "Politika" naveo da je ratna avijacija Srbije izdala naredbu o zabrani letenja za helikoptere i avione, a sve zbog lošeg stanja opreme u avijaciji.
Zbog proceduralnih razloga komandant 204. avio-brigade uveo je zabranu letenja, sve dok se za letjelice i pilote ne obezbedi ono što je propisima i procedurama i predviđeno, piše Lazanski u prazničnim dvobroju "Politike".
Ono što je godinama traženo, a nije obezbijeđeno. A sve je traženo tačno po spisku, i svi su ti zahtevi pilota sklanjani. Nema guma za migove, pa kasnije nema ni akumulatora za migove, piše Lazanksi.
Inače, sada su mnogobrojna pitanja bila upućena vojnim generalima u vezi sa padom helikoptera u kom je poginulo sedam osoba. Međutim, odogvore je danas davao samo premijer.
Da li će biti smena u vojnom vrhu zbog pada helikoptera, premijer kaže da je to pitanje za vojne institucije, a da Tužiteljstvo i dalje radi svoj posao.
- Zamislite kada bih vam rekao kada će tužilaštvo da vas izvesti bio bi naslov u svim novinama Vučić kontrolište Tužilaštvo, e taj film nećete da gledate - zaključio je Vučić.
U padu vojnog helikoptera poginula su četiri pripadnika Vojske Srbije, dva zdrvastvena radnika i beba stara pet dana po koju su išli u pomoć.
Poslednji komentari
  • kalojzije Vreme: 12.04.2015 19:09h

    nisam bas siguran u ovu izjavu premijera. piloti imaju potpuno legitimno pravo da odbiju da lete u neispravnim avionima. dosta je bilo zamazivanja ociju i izgubljenih zivota. godinama lete u neispravnim avionima, godinama nazalost ginu, a posto mrtva usta ne govore , za krivca proglase mrtvog pilota. mislim da je general bandic apsolutno u pravu ako je izdao naredbu da nema letenja ako avion nije ispravan.A, pitam se cemu ovakva naredba, zar se to ne podrazumeva.

  • drLaki Vreme: 12.04.2015 19:34h

    Sve je to lepo, al` sto je cimao sve te vojnike da se maltretiraju za Uskrs? Sto ih ne ostavi da kulturno proslave kod kuce. Ali ne, oni izvedose i vezbu ( mini paradu) na praznik.

  • milijana Vreme: 12.04.2015 20:30h

    mnogi piloti su mladji od aviona na kojima lete. ljudski zivot je od neprocenljive vrednosti. skolovanje jednog borbenog pilota, drzavu kosta koliko otprilike skolovanje stotinjak masinskih inzenjera. i, o cemu mi ovde pricamo, svaka diskusija je suvisna. bravo za generala bandica koji je u skladu sa svojim ovlascenjima zabranio da se leti na neispravnim avionima-potencijalnim ubicama. dosta je vise toga-modernizovacemo avijaciju, u pregovorima smo, pa odustali smo jer nemamo para, cekacemo jos naredne 1-2 decenije. svaka normalna drzava mora i moze da nadje modus da finansira vlastitu vojsku koja je okosnica te iste drzave.

  • svetac Vreme: 12.04.2015 20:57h

    Šta ovaj izigrava? Alo narode, uključi mozak; KO JE KOMANDANT ORUŽANIH SNAGA VOJSKE SRBIJE? PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE A NE PREMIJER! Žalosno je za koga i zbog čega oni časni ljudi i piloti poginuše. Stidi se Srbijo?

  • Miroslav Vreme: 12.04.2015 21:18h

    Pitanje je koliko sve ove aktivnosti Premijera spadaju u ustavna ovlašćenja i čiji je to posao?! Umislio čovek da je odgovoran za sve, a kao pravnik, izgleda, ne poznaje Ustav i da nije njegova direktna briga o vojsci i odbrani, već da se na zahtev Predsednika potrudi da obezbedi šta treba za njenu modernizaciju. Opet se petljaju struka i politika, a Premijer koristi svaku priliku za ličnu promociju "znanja", a kada zaškripi krivi su mu drugi, jer je ON nepogrešiv!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP