Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BRITANCI O POLITIČKOJ SCENI U SRBIJI

Vučić za FT: Ne ide mi se na izbore!

Autor: A. O. | 29.10.2013 - 10:40:00h | Komentara: 9

Britanski list "Finanšel tajms" pisao je o političkom stanju u našoj zemlji, a zaključili su da je vicepremijer najpopularnijji i najmoćniji čovek u Srbiji. Za nas to i nije neko iznenađenje.

Vučić ne sajtu Financial Tomes-a

Vučić ne sajtu Financial Tomes-a

Ovaj renomirani list piše kako su izbori u Srbiji održani pre 18 meseci, a da postoji mogućnost da se na proleće ponovo izađe na izbore. Ipak, takve planove nema i Vučić.

"Jašući na talasu popularnosti, vođa najveće partije u vladajućoj koaliciji, zamenik premijera Aleksandar Vučić ne razmatra opciju izbora, ali je nije ni u potpunosti odbacio.", pišu Britanci.

- Ne mogu da garantujem da nećeme imati izbore, ali bih više voleo da svoje napore usmerimo da razvoj zemlje. Nisam baš voljan da idem na izbore, ali ako bude tvrdnji opozicije da nemamo legitimitet, rećićemo 'OK, ajde da proverimo' - ispričao je Vučić za "Finanšl tajms".

Britanci dalje pišu o tome kako se u Srbiji izbori pominji od kada je Dragan Đilas smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda i zakazani lokalni izbori za proleće, pa se spekuliše da se tada održe i na republičkom nivou.

FT piše o tome kako se veruje da bi Vučić i SNS na tim izborima dobili većinu poslaničkih mesta, pa bi čak bio u mogućnosti da sam formira Vladu, bez trenutnog premijera Ivice Dačića i njegovog SPS-a.

Razrešen dužnosti: Dragan Đilas

Vučić nas politički progoni: Dragan Đilas | Foto: Marko Metlaš

Dalje u tekstu se objašnjava kako je Vučić posebno ojačao kada je Tomislav Nikolić izabran za predsednika i napustio stranačke aktivnosti, a da je posebnu popularnost dobio zbog dobijanja datuma za početak pregovora za ulazak Srbije u EU.

Takođe, pišu da je Vučićeva popularnost porasla nakon hapšenja tajkuna Miroslava Miškovića, koji je dao i rekordno visoko jemstvo od 12 miliona evra da bi se branio sa slobode.

Sa druge strane, lider DS-a Dragan Đilasa vrdi da je njegova stranka neopravdano na udaru i da je čak 65 članova ove partije uhapšeno za godinu dana na političkoj osnovi.

Ovu tvrdnju, Vučić je oštro demantovao.

- Nisam ja kriv što je DS bio na vlasti 12 godina i što su umešani u skoro svaki kriminalni slučaj u zemlji - objasniio je Vučić.

Na kraju teksta, ostao je zaključak da je na putu za početak pregovora Srbije sa EU ostalo još jedno bitno pitanje, a to su izbori na Kosovu 3. novembra.

Naime, potrebno je da se odazove što više srpskih glasača kako bi se nastavila implementacija aprilskog sporazuma.

Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 29.10.2013 11:58h

    Uhuh, Vule mali naivko, kako da ne.

  • milan Vreme: 29.10.2013 13:08h

    iskreno se nadam da ce uskoro i Djilas doci na vlast,pa da pocne hapsiti ove postenjacine koji su sada na vlasti!

  • Miloš Vreme: 29.10.2013 13:29h

    Pobogu, pa vi ste sve učinili da do izbora dođe, te neuspela rekonstrukcija, te ovo te ono, a sad neo ne biste?!

  • olga Vreme: 29.10.2013 13:42h

    Retko viđen folirant koji se apsolutno ne pita ništa;jer sve odlučuje SAD-e i Brisel.Izbora će biti kada završe namenjen im posao i to je valjda svima jasno u Srbiji.

  • Viki Vreme: 29.10.2013 14:50h

    U svakoj rečenici Vučić ističe samo sebe stavljajući se u prvi plan. On naime kaže: "nećete" umesto "nećemo", "nisam baš voljan da idem na izbore" umesto "smatram da u ovom trenutku izbori nisu baš ..." Kad se sve ovo spoji sa populističkim nastupima, pa se stopi sa radikalskom retorikom, promeša željom za apsolutnom vlašću dobijemo jednog čoveka poput Vučića koji je na sve spreman, ali koji nema u svojim redovima tim sposobnih ljudi da u ovoj našoj zemlji nešto promeni na bolje. Stoga su izbori jedina opcija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP