Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POKAZALO ISTRAŽIVANJE

Vučića podržava čak 69 odsto građana!

Autor: Tanjug | 30.05.2014 - 10:14:00h | Komentara: 6

straživanje agencije "Faktor plus" pokazuje da je SNS izašao je iz vanredne situacije neokrnjenog rejtinga - 50,1 odsto anketiranih odgovorilo je da bi glasalo za naprednjake.

Dali smo  sve od sebe: Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Boško Karanović

Srpsku naprednu stranku (SNS) podržava polovina biračkog tela, a podrška njenom lideru, premijeru Aleksandru Vučiću, dostiže čak 69 odsto, pokazalo je istraživanje agencije “Faktor plus”, koje su objavili beogradski mediji.
SNS je izašao je iz vanredne situacije neokrnjenog rejtinga, čak i nešto uvećanog u odnosu na rezultat zabeležen na izborima 16. marta, piše “Politika” i dodaje da su druge parlamentarne stranke na sličnom nivou kao pre dva i po meseca.
Anketa “Faktor plusa” rađeno je na uzorku od 1.040 ispitanika, od 27. do 29. maja.
Kako se navodi, na pitanje za koju stranku bi glasali, 50,1 odsto anketiranih odgovorilo je da bi to bila SNS, koja je na izborima u martu osvojila 48,35 odsto glasova.
U istom istraživanju javnog mnjenja, socijaliste je podržalo 12,8 odsto anketiranih (na izborima 13,49 odsto), Demokratsku stranku 6,2 odsto (na izborima 6,03), a Novu demokratsku stranku 5,8 odsto (na izborima 5,7 odsto).
Ovi rezultati pokazuju i da se procenat onih koji bi glasali za neku drugu stranku poklapa i sa brojem rasutih glasova na izborima, što bi moglo da znači da birači koji su glasali za stranke koje su ostale ispod cenzusa (još) nisu potražili favorite među onima koje su ušle u parlament.
Prenoseći podatke iz istog istraživanja, “Informer” konstatuje da, pored premijera Vučića, među političarima jedino predsednik Srbije Tomislav Nikolić može da tvrdi da biračima uliva poverenje, jer ga podržava 35 odsto anketiranih.
Iza njih su, kako se navodi, lider socijalista Ivica Dačić (18 odsto), lidera DS Dragan Ðilas (11 odsto) i lider NDS Boris Tadić (devet odsto).
Poslednji komentari
  • Miki Vreme: 30.05.2014 10:34h

    Ko je ovde lud,nisam pametan

  • B54 Vreme: 30.05.2014 10:45h

    I Milosevic je imao 104%, pa.....

  • Radovan Kojić Vreme: 30.05.2014 18:35h

    Ja bih bio malo precizniji, 69 % gradjana podržava njegovu, odnosno politiku vlade na čijem čelu je on. Na žalost nečiju, a na radost mnogih, sa tendencijom RASTA, kažu domaća a i svetska istraživanja. Da paradoks bude veći, njegova popularnost više raste u svetu nego kod nas. Još apsurdnije je što ga podržavaju i oni koji nisu hteli do "juče" spomenuti njegovo ime, kako ovde tako i vani...!!!

  • kontrapunkt Vreme: 30.05.2014 19:57h

    Posto 50% trenutno ne bi izaslo na izbore, tih 69% je od preostalih 50% koji bi izasli. Prostom matematikom dolazimo do cifre od 35% ukopnog birackog tela, sto je trecina otprilike. Ostalih 65% su veciti apstinenti (oko 15%), razocarani ili oni koji nemaju kome da daju svoj glas (oko 50%). Prema tome, ako se samo malo potrudimo videcemo da Vucic nema tako veliku podrsku kako to zvuci na prvi pogled.

  • dak Vreme: 01.06.2014 00:14h

    Prevara, prevara, i...prevara...videcemo jednog dana, ali kao i uvek bice kasno, zato narode moj samo napred za radikale......vuk dlaku menja, ali cud nikako....i zato zivela Srbija, a ovi ce u istoriju, kao i mnogi pre njih,.....i samo mi je zao Nas, sto uvek verujemo u bajke, a zivot pored nas prolazi......PFC

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP