Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI UBEDLJIVO TRIJUMFOVALI NA VANREDNIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA

Vučiću apsolutna vlast!

Autor: Ekipa Alo! | 17.03.2014 - 08:28:00h | Komentara: 11

Aleksandar Vučić osvojio je apsolutnu vlast i njegova Srpska napredna stranka imaće ubedljivu većinu u Skupštini Srbije - 157 mandata! Za naprednjake je, prema nezvaničnim rezultatima, glasalo 47,7 odsto izašlih na izbore. Koalicija SPS-PUPS-JS ponovila je uspeh s prethodnih izbora i osvojila je 14 odsto, odnosno 45 mandata. Iako još nije izvesno da će ove dve stranke zajedno praviti vladu, Dačić je sinoć odmah po saopštavanju rezultata pohitao u prostorije naprednjaka, gde je uz pesmu slavio sa Vučićem.

Aleksandar Vučić

„Sve smo ih razbili! Osvojili smo više glasova i od Miloševića tokom 90-ih“

Inače, u parlament ulaze još samo Demokratska stranka sa 6,1 odsto (19 poslanika) i Nova demokratska stranka sa 5,7 odsto (18 mandata), kao i tri manjinske - SVM sa 2,2odsto, 7 mandata, SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina (1 odsto, odnosno 2 mandata) i PDD Rize Haljimija (2 mandata, odnosno 0,7 odsto). Ispod cenzusa ostali su DSS (3,8 odsto), URS (3,4), „Dveri“ (3,2), LDP (3,1) lista Saše Radulovića (2,1) i SRS (1,8 odsto).

Raspored Mandata

+ Kliknite za uvećanje

- Sve smo ih razbili - rekao je Vučić svojim najbližim saradnicima u prolazu, a onda se, već posle 21 sat, obratio javnosti. On se prvo zahvalio svima koji su doprineli da se postigne najbolji rezultat u 25-godišnjoj istoriji parlamentarizma i poručio da je spreman da pruži ruku svima koji imaju ideje kako bi zajedno mogli nešto dobro da urade za Srbiju.

Tomislav Nikolić

Bivši predsednik naprednjaka došao da čestita nasledniku | Foto: Goran Srdanov

  • Slavlje u SNS Foto: Goran Srdanov i Đorđe Kojadinović | Foto:
  • Slavlje u SNS Foto: Goran Srdanov i Đorđe Kojadinović | Foto:
  • Slavlje u SNS Foto: Goran Srdanov i Đorđe Kojadinović | Foto:
  • Pobednička zdravica u SNS | Foto:
  • Torta upotpunila slavlje | Foto:
 

"Malopre sam se skoro zaplakao, ali bolje je što
nisam zaplakao. Što se osmeha tiče, to mi slabo ide", Vučić

- Malopre sam se skoro zaplakao, ali bolje je što nisam zaplakao. Što se osmeha tiče, to mi slabo ide. Građani se ne ljute, iako su zaslužili najširi mogući osmeh - izjavio je u centrali SNS-a nasmejani Vučić na prvoj konferenciji za medije posle zatvaranja birališta.

On je najavio da će u narednim danima biti sastavljen plan i program nove vlade, a ceo taj posao biće svakako završen do 1. maja. Lider naprednjaka je obećao da će na polovini mandata smanjiti nezaposlenost.

- Posle 20 godina, lista koju predvodim postigla je najbolji rezultat u istoriji višestranačja. Govorim o broju glasova, a ne mandata. Dakle, postigli smo više čak i od one Miloševićeve iz devedesetih. Da bude potpuno jasno, imaćemo oko 40 poslanika više nego što je potrebno za formiranje vlade... Nikoga nećemo nipodaštavati i ponižavati zbog ovakvog izbornog rezultata. Spreman sam da svima pružim ruku i da čujem ideje i predloge kako bi se učinilo nešto dobro za Srbiju. Nećemo se boriti za sledeće izbore, već za sledeće generacije - poručio je Vučić.

 

Toma i šeik prvi čestitali pobedu! 

U štabu Srpske naspredne stranke (SNS) juče je sve još pre 18 sati bilo spremno za slavlje, a u stranku je među prvima stigao upravo lider Aleksandar Vučić. U krcatim stranačkim prostorijama jedino što su očekivali da čuju bilo je „sa kolikom većinom će da pobede“. Kada su rezultati bili poznati, usledili su obavezni trubači, a mladi iz stranke odigrali su i kolo.

Aleksandar Vučić

Stigao i najdraži gost iz Emirata
Sa Vučićem su slavili njegov brat Andrej i sin Danilo. Dok su pristizali Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Vanja Udovičić, Radomir Nikolić, Siniša Mali, Goran Vesić, Aleksandar Jovičić i Jadranka Joksimović, u stranku su istovremeno stizali i dostavljači noseći pivo, viski i šampanjac, a potom i hranu. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić stigao je nešto kasnije, držeći se za ruke sa suprugom Dragicom. Ubedljivu pobedu Vučiću je prvi čestitao upravo Tomislav Nikolić, ali i gost iz Emirata, šeik Abdulah bin Zajed al Nahjan. Čim je Stana Božović isekla tortu sa velikim logom SNS-a, usledilo je pravo slavlje jer su u prostorije ušli trubači. Na uvce su svirali Nikoli Selakoviću, dok ih je kursadžija Saša Pantić kitio evrima. Slavlju su prisustvovali i brat haškog optuženika Radovana Karadžića, Luka Karadžić, ali i savetnik direktora policije i nekadašnji komadant Žandarmerije Bratislav Dikić i načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

SNS može sam da vlada i u Beogradu!

Raspodela mandata u Beogradu

Raspodela mandata u Beogradu

 Koalicija oko Srpske napredne stranke, prema sadašnjim podacima, imaće 66 mandata u novoj gradskoj skupštini i potpuno je izvesno da će moći sama da formira gradsku vlast, rekao je kandidat na listi SNS-a Goran Vesić. On je rekao da pored liste koju predvodi SNS u gradski parlament ulaze još tri liste, a da se jedna bori za cenzus, ali da je potpuno izvesno da će SNS imati većinu da samostalno formira vladu.


Vesić nije mogao u ovom momentu da kaže da li će SNS i pored toga sa nekim razgovarati o ulasku još neke stranke u gradsku vlast i da će stranka o tome doneti odluku. Takođe, on u ovom momentu nije mogao da kaže ni ko bi mogao da bude prvi čovek grada, ali je naveo da će tim koji čini Privremeni organ svakako biti proširen. Vesić, koji je i sekretar Privremenog veća Beograda, zahvalio se građanima na podršci i poručio da će koalicija oko SNS-a nastojati da ispuni svoja obećanja, među kojima je realizacija projekta „Beograd na vodi“.

Dačić zadovoljan posle cunamija!

Ivica Dačić je došao da čestita

Ivica Dačić je došao da čestita | Foto: Goran Srdanov 

Lider socijalista Ivica Dačič zadovoljan je postignutim rezultatima od oko 14 odsto, koje smatra satisfakcijom i valorizacijom politike koju je ta stranka vodila.

- Retke su vlade u svetu koje na izborima dobiju ovoliki broj glasova posle vladavine. Zajedno sa SNS-om imaćemo oko 210 od 250 poslaničkih mandata. To je nova činjenica na političkoj sceni i dokaz da su građani imali pozitivno uverenje - poručio je Dačić iz sedišta SPS-a na Studentskom trgu. Njegov komentar na ukupne izborne rezulate je da su opstale stranke sa jasnom ideologijom i programom i izrazio zadovoljstvo što je SPS opstao posle “ovakvog političkog cunamija”.

Poslednji komentari
  • Alisa Vreme: 17.03.2014 09:13h

    Strava i Užas. Živim u kobajagi državi gde su glavni likovi Soma, Smučić i do skora Praščić. Potpuno sam poražena. Ovom narodu jednostavno nema spasa.

  • Alisa u Zemlji Čuda Vreme: 17.03.2014 09:35h

    Više zaista nema smisla izaći na izbore. Samo iz države.

  • Ceca Vreme: 17.03.2014 10:54h

    Bravo Vučko! Sad samo Kim Džo Un ima više glasova, Milošević i Tito su mala deca!

  • Čestitam apsolutnu pobedu! Vreme: 17.03.2014 12:17h

    Čestitam apsolutnu pobedu gospodina Vučića i SNS! Tražim od gospodina Vučića da više pažnje posveti i pravu i pravdi i da se na tome i lično angažuje .Sudstvo treba da bude nezavisno od vas i drugih političara i tajkuna, a ne da bude nezavisno i od Odluka Ustavnog suda i Zakona i Ustava po kojima sudije sude. Zašto se gospodine Vučiću ne sprovode Odluke Ustavnog suda kojima je potvrdjeno pravo vojnim penzionerima na povećanje penzija od 11,06% od 1. 01. 2008. godine. Punih 6 godina ništa još na vidiku. Zašto se gospodine Vučiću RF PiO , Upravni sud, osnovni sudovi oglušuju o odluke Ustavnog suda i ne sprovode njihove odluke. Zašto se VEĆ 6 GODINA Odluke Ustavnog suda da vojnim penzionerima pripada pravo na povećanje penzija od 11.06% od 1.1.2008. godina ne sprovode i RF PiO ne postupi po njima?

  • Šta očekujem Vreme: 17.03.2014 13:20h

    Dala sam glas Vučiću.zvali su me telefonom da me pitaju da li sam ih glasala.Očekujem da će Vučić da sredi koferaša i bananu kao Sanadra što su sredili.Ukoliko to ne učini, boriću se protiv njega da ne dočeka 4 god...Mnogi smo glasali za SNS da padnu crveni djavoli i ostale partije koje hvala Bogu su dobile nogu.......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP