Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! SAZNAJE

Vučiću, Čume nas teroriše, spasi nas!

Autor: | 11.07.2014 - 20:00:00h | Komentara: 9

Nekoliko stotina meštana Surčina obratilo se pre dve nedelje pismom premijeru Aleksandru Vučiću sa zahtevom da policija premesti svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta (49) na drugu lokaciju na kojoj, kako navode, „neće zagorčavati život građanima, koji ni na koji način nisu zaslužili da im život prolazi u strahu od hirova jednog isfrustriranog i pomahnitalog kriminalca“.

Čume

Da li je ovaj čovek jači od države? | Foto: Miloš Perić

Surčinci su u pismu izneli hrpu slučajeva, od bahate vožnje, preko potezanja oružja i zastrašivanja, do pretnji da će im „montirati policiju“ uz opasku da su „ovog puta samo naveli samo one slučajeve za koje postoje nepobitni dokazi“.

Supruga jajima gađa prolaznike!?

“Alo!” je juče pozvao Čumeta za komentar povodom optužbi koje komšije iznose na njegov račun, ali nam je on, kada je čuo o kojim novinama je reč, zalupio slušalicu. Tako smo ostali uskraćeni za odgovore na pitanja da li je tačno to što u Surčinu tvrde, kao i da li je „njegova supruga sa terase gađala jajima prolaznike i automobile iz čiste zabave“ i da li je „maltretirao radnike EPS-a kada su izvodeći radove u ulici uzrokovali nestanak struje u njegovoj kući“.

- Godinama trpimo nesnosan teror samo zbog činjenice da živimo u blizini Čumetove rezidencije. Tražimo da donesete odluku o njegovom čuvanju negde drugde, jer u Surčinu predstavlja rizik po bezbednost, imovinu i miran život žitelja Surčina. Mnogi su se žalili više puta i o tome postoje službene beleške i dokazi koje vam neće biti teško da pribavite službenim putem, a ostali, kojih je takođe mnogo, strahuju za svoju bezbednost ako to prijave. O svemu što pišemo postoje i pismeni policijski izveštaji, ali ne i reakcija državnih organa - navodi se u pismu koje je u ime građana prosledila jedna odbornica iz opštine Surčin.

Surčinci su u pismu potanko opisali probleme sa svojim poznatim komšijom, te se u prvom delu, koji zovu „saobraćaj“, navodi da Čume „vozi isključivo blindirane automobile kojima se neće ništa desiti prilikom sudara, što ga ohrabruje da ne obraća pažnju na stil vožnje“. Otuda, kako tvrde, krši propise bez problema, pored škole nonšalantno vozi 150 kilometara na sat, a daje volan povremeno i svom detetu od šest godina.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

- Policija nas pretresa samo zato što prolazimo pored Buhine kuće, a Buha sve to zloupotrebljava. Poznat je kao konfliktna ličnost i to obezbeđenje koristi u nezakonite svrhe, pretvarajući ih u svoje saučesnike, oni ljudi to svakako postaju, svesno ili nesvesno. Čume se ne libi da obeća da će „montirati policiju“ svakome ko dođe u sukob sa njim, iz ma koliko bezazelnog razloga.
Desetine svedoka mogu da potvrde da se javno hvali sa „montiraću ti policiju“. S druge strane, on i članovi njegove porodice potežu oružje u kraju i na najmanje probleme koji iskrsnu - navodi se u pismu.

Kako ogorčeni Surčinci navode, policija to sve nemo posmatra, ali kako kažu, više i ne očekuju da ih neko zaštiti, kad je svima u Surčinu poznat slučaj izvesnog biznismena, vlasnika jednog od najvećih kompanija u Srbiji, na koga je, kako tvrde, Čume potezao pištolj kod novog „Merkatora“, a potom i našao izvesnog momka iz Jakova, koji mu duguje veću sumu, da biznismena u javnosti optuži za šverc i utaju poreza.

Pismo je po zahtevu Surčinaca prosleđeno i ministru policije Nebojši Stefanoviću i specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću.
Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 11.07.2014 20:38h

    zaštićenog svedoka po zakonu ništa ne sprečava da ide ponovo u zatvor, jer je zaštićen za dela koja je počinio do dana dobijanja tog statusa, a sada nema roćka da ga štiti tako da bi napokon mogao malo među drugare u cz ili zabelu sigurno bi ga i dočekali. a u normalnoj zemlji on bi dobio taj status i bio bi prebačen u neku zabit, a ne ovako da izigrava kauboja po gradu!

  • Tatjana Vreme: 11.07.2014 21:19h

    Ne razumem!Zasto dozivaju gradjani u pomoc Vucica? Izvrsena je smena nacelnika u MUPu, pa neka traze pomoc od policije!Nije valjda Cume jaci i od ove policije?

  • Nestolose Vreme: 12.07.2014 00:38h

    ...a za zadnje izbore je lepio plakate kako bi pomogao da sns u Surcinu dobije izbore...

  • BgBoy Vreme: 12.07.2014 02:25h

    ja ka smena otišao milović, a nasledio ga nezamenjivi veljović. u prevodu džaba ste krečili

  • samo ja Vreme: 12.07.2014 12:18h

    Dragi moji...Buha? A sta je sa Aleksandrom Nikacevicem Sekretarom AMSS ciji su radnici u strajku, oko 700 , od 16. aprila I ZA STA POSTOJI TOTALNA MEDIJSKA BLOKADA, gore nego kod Milosevica.. ZNAM DA NECETE OBJAVITI, ALI NECETE NI VI DUGO MOCI DA KRIJETE OVU DRZAVNU BRUKU

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP