Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SLAVLJE SNS U ZEMUNU

Vučiću i otac čestitao pobedu!

Autor: M. Dakić | 03.06.2013 - 10:48:00h | Komentara: 6

Srpska napredna stranka odnela je apsolutnu pobedu na izborima u Zemunu, a kako „Alo!“ saznaje, osvojili su najmanje 36 od 57 odborničkih mandata u lookalnom parlamentu. „Ovo je istorijska pobeda, mislim da niko od 1990. godine i višestranačja u Srbiji nije ostvario ovakav rezultat“, poručio je lider naprednjaka Aleksandar Vučić koji je sinoć oko 22 sata došao u štab naprednjaka u Zemunu da sa svojim pristalicama proslavi ovaj trijumf.

Iako se ne bavi politikom i u javnosti se gotovo nikad ne pojavljuje, u masi se u jednom trenutku pojavio i Vučićev otac Anđelko i čvrstim zagrljajem mu čestitao na pobedi.

Ponosan na sina: Vučiću čestitao otac

Ponosan na sina: Vučiću čestitao otac | Foto: Dušan Milenković

Vučić je u zemunskom izbornom štabu dočekan ovacijama i povicima „Aco, Srbine“, a pristalice naprednjaka ni kiša nije mogla da osujeti.

- Ovu istorijsku pobedu teško da će neko u budućnosti moći da ponovi. S druge strane, mi smo već mnogo rekorda srušili. Osvojili smo gotovo dvostruko više glasova nego što smo imali na izborima pre četiri godine. To je danas svima znak da naša politika odgovornosti i modernizacije zemlje ima najširu podršku građana. Srpska napredna stranka danas je najjača politička partija u poslednjih 25 godina i uspostavljanja višestranačja – poručio je Vučić pred brojnim pristalicama, koje su njegov govor prekidale gromoglansim aplauzom i povicima „Aco, mi te volimo!“.

On se posebno zahvalio ljudima koji su doprineli ovako ubedljivoj pobedi.

SNS slavio u Zemunu

SNS slavio u Zemunu | Foto: Dušan Milenković

- U svim delovima opštine Zemun smo ostvarili pobedu, čak i u centru gde nikad do sada nismo trijumfovali. U Busijama, Ugrinovcima, Gornjoj Varoši osvojili smo i 80 odsto glasova. Malo sam analizirao rezultate i ovo je čini mi se prvi put da radikali nisu prešli cenzus – poručio je Vučić, vidno zadovoljan postignutim.

Njega je iz stranačkih prostorija ispratio vatromet, a okupljeni građani nisu se razišli ni nakon njegovog odlaska, već su nastavili slavlje do duboko u noć. Kako smo saznali, čestitke lideru naprednjaka prvo su stigle iz Demokratske stranke Srbije, a Vučića je pozvao i lider URS-a Mlađan Dinkić.

Ponosan na sina!
Iako nerado govori o politici i ne mešase u politiku, otac viceprmeijera Srbije, Anđelko Vučić, ipak je u razgovoru s novinarima priznao da je ponosan na sina.
- Od silnih obaveza, nisam ga video sigurno 15 dana! Ali, zato je on došao večeras ovde – iznenadio se Aleksandar Vučić, a otac mu je prišao pred brojnim novinarskim ekipama i zagrlio ga.
- Veoma sam ponosan na njega, kako ne bih bio – kratko je prokomentarisao, a u štabu naprednjaka sinoć je bio i brat lidera SNS, Andrej, koji je bio među glavnim ljudima u zemunskoj kampanji.

Sledi vruća jesen
Aleksandar Vučić sinoć nije želeo da govori o eventualnim izborima u Beogradu, ali je napomenuo da nas čeka vruća jesen. Na pitanje s kim će naprednjaci biti na vlasti u Beogradu, on je odgovorio:
- Pa mi ćemo da imamo 60 odsto mandata, možda i dve trećine.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 03.06.2013 11:47h

    Polako ali sigurno klizimo u diktaturu.Da li smo kao narod zasluzili dva puta za 20 godina da imamo diktatore? Mislim da jesmo jer smo mi to tako hteli i glasali.

  • Comel Vidra Vreme: 03.06.2013 12:34h

    @Dragan Nije to druže moj diktatura nego je narodu preko glave lopovluka i malverzacija u celoj zemlji. Ono što radi Vučić je narod prepoznao kao obračun sa kriminalom i zato glasa za SNS.

  • ana Vreme: 03.06.2013 12:41h

    Bravo za DSS i Dveri a ovaj juris u SNS mnogo vise pokazuje o nama samima,zar ne.

  • jagodinac Vreme: 03.06.2013 13:38h

    Nije to diktatura vec su to pametni ljudi i zato imaju ogromnu podrsku naroda, cestitke i od nas.

  • zoran m. Vreme: 03.06.2013 15:32h

    Da li je moguce da toliki broj Zemunaca veruje da ce im bolji zivot doneti Vucic i Dacic? Uskoro ce poceti otreznjenje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP