Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

EVO KO SVE IDE NA MOLITVENI DORUČAK

Vuk i Dana za Obaminim stolom

Autor: Novosti | 03.02.2015 - 08:47:00h | Komentara: 33

Ove godine za trpezom kod američkog predsednika Baraka Obame, na Molitvenom doručku, koji se tradicionalno održava svakog prvog četvrtka u februaru, naći će se čak devet gostiju iz Srbije.

Vuk i Danica Drašković

Vuk i Danica Drašković | Foto: Goran Srdanov

Interesantno je da će iz naše zemlje najzastupljenije političke opcije biti SPO Vuka Draškovića i SDPS Rasima Ljajića, koji će imati tri, odnosno dva predstavnika.

Iz SPO idu lider stranke Vuk Drašković, njegova supruga Danica i poslanik Aleksandar Jugović, dok su iz SDPS poziv dobili potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

U SAD putuju i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić, predsednik SLS i poslanik u kosovskoj skupštini Slobodan Petrović i srpski biznismen i lider SNP Nenad Popović.

Gosti iz Srbije će tokom četvorodnevnog boravka u SAD, kako napominju, imati niz sastanaka sa partnerima iz Stejt departmenta, Senata i Kongresa.

Mahmutović je za "Novosti" izjavio da će se u Vašingtonu zalagati da u Novi Pazar, ali i celu Srbiju privuče nove ulagače, dok će Popović kao glavnu temu susreta nametnuti zaštitu srpske imovine na Kosovu i Metohiji.

Babić je rekao da će sa domaćinima i drugim svetskim političarima razgovarati o stavovima Srbije o mnogim aktuelnim pitanjima.

Troškove naših parlamentaraca u SAD snosi republički parlament.

Poslednji komentari
  • vladan Vreme: 03.02.2015 09:12h

    Kad bi samo i ostao tamo..

  • Popsmatrač iz Nemačke Vreme: 03.02.2015 09:34h

    Da, da- biće za Obaminim stolom. Samo što će predsedniku SAD trebati dobar dubin, možda čak i teleskop, da bi ih negde za stolom uspeo da ugleda- naravno ako uopšte zna ko su oni! Pitam se ko plaća putovanja i boravak svih tih naših tobože "važnih" političara? "Molitveni doručak" ne služi ničemu nego se koristi samo za nekakvu ličnu propagandu u državi iz koje potiče "molitvenik" -pa je to i slučaj sa našim propalim političarima!

  • Goran Bg Vreme: 03.02.2015 10:09h

    Ja ne znam šta je kome u intersu da ide u Vašington. Sem da jede i da se piše o njemu. Šta je rezultat svih tih godina doručkovanja. Šta Vuku i Ovci znači da idu tamo kada imaju stranku a nemaju glasače!!! Muka mi je od svih ovih političara koji valjda traže da ih neko potkupi.

  • nuhailo Vreme: 03.02.2015 10:15h

    Kad se napiše u naslovu " za Obanimim stolom" na doručku onda se sugeriše da če oni da sede za centralnim stolom gde je Obama, što je baš neumesno preterivanje a obaška što sami moraju da calnu lovu za fruštuk i još pride da se pomole Bogu... E, ovo nije preterivanje ...Stvarno treba soda bikarbona.

  • Gavrilo Vreme: 03.02.2015 11:30h

    DAO BOG I NE VRATILI SE !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP