Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MALO MU MILIONČE

Vuk Jeremić traži novac od UN!

Autor: A. Medaković | 17.11.2012 - 22:14:00h | Komentara: 4

Vuk Jeremić, predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, zatražio je od budžetskog komiteta UN da mu se obezbedi sredstva za funkcionisanje kabineta, prenose svetski mediji.

Vuk Jeremić

Potrebni mu novci: Vuk Jeremić | Foto: AP

- Skeptici bi mogli da kažu da Jeremić ima svoje razloge zbog kojih traži budžet za poziciju predsednika s obzirom na činjenicu da je Srbija odbila da mu isplati tražena sredstva - navodi se u medijskim izveštajima iz Njujorka.

Novac za funkcionisanje kabineta predsedavajućeg inače su delimično tražili i predstavnici drugih zemalja, izuzev Bahraina, Švajcarske i Katara.

- Međutim, bez obzira na to koji su njegovi razlozi za ovakav zahtev, ukoliko Budžetski komitet podrži ovakve zahteve, to će svima doneti bolji fer tretman u budućnosti - pišu mediji.

Jeremić je takođe, kako ističe strana štampa, podstakao ovaj komitet da odluku o ovom zahtevu donese što pre.

Zgrada UN

Da li će mu odobriti novi budžet: UN | Foto: RAS

Podsetimo, Jeremić je početkom jula od srpske vlade zatražio 7,5 miliona evra za jednogodišnje predsedavanje Generalnom skupštinom UN, međutim, umesto toga vlada je za te potrebe odobrila iznos od ukupno milion i po evra.

UN redovno godišnje izdvajaju za kancelariju predsedavajućeg oko 300.000 evra, što pokriva troškove vozača, sekretarice i portparola koji moraju biti iz UN, dok ostale troškove plaća zemlja iz koje je predsedavajući.
Poslednji komentari
  • Insajder D9 Vreme: 17.11.2012 23:44h

    Nedavno je dolazio Sundjer Bob u Beograd, zbog sednice GO Demokratske stranke. I jedan od njegovih najblizih saradnika prica u poverenju jednom poznaniku u kaficu sledecu pricu: da u sustini niko od njih koji su otisli tamo sa Sundjer Bobom (ceo tim diplomata, vozaca, obezbedjenja, sve o trosku budzeta Srbije) nista pod milim Bogom ne rade, jer ceo posao oko pripreme sednica i sastanaka obavljaju sluzbenici UN. Kaze on, mi zanosimo u krivini Sundjer Boba, blejimo i setamo po Njujorku. On posalje po neki patriotski tvit i vuci siti. Milina jedna... Eto tako to izgleda u realnosti.

  • mira Vreme: 20.11.2012 13:34h

    Kod nas je najvaznije da komsiji crkne krava. Pa sta vas briga da li ce on traziti od UN jos novca za poslovanje kancelarije ili ne. Vama samo smeta sto je nas covek na mestu na kome mu mogu mnogi pozavideti. Nije vazno sto se taj covek bori za interese nase zelje. Vazno je da je on iz suprotne stranke i treba ga zgaziti. Tako nam i ide i zasluzili smo jos gore jer mi ne znamo za nacionalni interes, vec samo za licni. Mi nemamo program i plan za narednih 10-20 god, koji ce postovati svi koji dodju na valast. Mi se bavimo licni bogacenjem i mrznjom.

  • Daca Vreme: 20.11.2012 16:01h

    Sramota.400000 dece u Srbiji je na granici siromastva,a on neyadovoljan.

  • sale Vreme: 21.11.2012 14:17h

    Meni je odavno jasno da mali radi za veliku lovu, sve ostalo pa čak i dela i nedela njegovog rada su minorna stvar, njega interesuju samo pare, jedino parama može da leči svoje komplekse.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP