Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

I BRŽE NEGO ŠTO SMO OČEKIVALI

Vulin: Dolaze nam bolja vremena

Autor: Tanjug | 01.05.2015 - 15:39:00h | Komentara: 0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas u Bačkoj Palanci da, zahvaljujući dobrim rezultatima Vlade Srbije i naporima čitavog društva, bolja vremena u našoj zemlji dolaze brže nego što je očekivano.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Povećanje plata i penzija nismo očekivali već u prvoj godini reformi, ali zahvaljujući naporu čitavog društva, imamo šanse da se tome nadamo - rekao je on na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja 1. maja i dana Pokreta socijalista.
Pozdravljajući mnogobrojne građane, okupljene na izletištu “Tikvara”, Vulin je rekao da su se pre godinu dana, za Praznik rada, čule kritike povodom novog Zakona o radu, koji će navodno još povećati nezaposlenost u Srbiji.
- Slušao sam kad su govorili da ne valja Zakon o radu, da ne valja Vučić, da ne valja Vlada. A sad kada povećavamo plate i penzije, hoće li se neko izviniti i priznati svoje greške - kazao je Vulin i naglasio da je jedan od najznačajnijih uspeha aktuelne vlasti to što je stvorila uslove da “ovom zemljom više nikada ne vladaju tajkuni”.
Vulin je rekao da će u Srbiji biti, ne samo sačuvan postojeći nivo radnih i socijalnih prava, nego će biti nastojano da ona budu unapređena.
Odgovarajući na pitanja novinara povodom ocene zaštitnika građana o tome da je situacija na tržištu rada u Srbiji loša, Vulin je rekao da je to ekonomska stvar i dodao da je danas u zemlji 16,8 odsto nezaposlenih, što je “značajno niže nego kad smo preuzeli vlast 2012. godine”.
- To je i dalje velika nezaposlenost i zato se borimo da situacija u toj oblasti bude što pre bolja - naglasio je Vulin.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP