Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVA VLADA

Vulin hoće Krkobabićevo mesto!

Autor: Blic | 06.04.2014 - 21:00:00h | Komentara: 0

Pored četiri potpredsednika SNS - Zorane Mihajlović, Nikole Selakovića, Nebojše Stefanovića i Igora Mirovića, moguće je da u Nemanjinu uđu Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet Dragan Antonić

 Kako „Blic” saznaje, Vulin je zainteresovan za Ministarstvo rada, resor koji je do sada vodio lider PUPS i koalicioni partner SPS Jovan Krkobabić. Prema nezvaničnim navodima, Gašić bi prihvatio da uđe u izvršnu vlast i ne bi odbio Ministarstvo odbrane.

U budućoj vladi ima mesta za ministarku energetike Zoranu Mihajlović, ministra pravde Nikolu Selakovića, ministra privrede Igora Mirovića i dosadašnjeg predsednika Skupštine Srbije Nebojšu Stefanovića. Kako „Blic“ saznaje, Mihajlovićeva bi trebalo da bude potpredsednica vlade i ministarka energetike i rudarstva, koji bi trebalo da budu spojeni u jedan resor. Selaković ostaje na mestu ministra pravde, a moguće je i da bude prvi potpredsednik Vlade, dok Mirović ostaje u privredi. Iako još nije ništa precizirano, Stefanović bi trebalo da dobije resor MUP ili odbrane ili će u još jednom navratu biti predsednik Skupštine.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Dejan Živančević

 U svim kombinatorikama personalnih rešenja gotovo da se ne pominje kadar bivšeg predsednika SNS Tomislava Nikolića. Milan Bačević, koji je ministar rudarstva u ostavci, i njegov kolega u MSP Ivan Mrkić, kako sada stvari stoje, teško mogu da računaju na neki resor.


Ukoliko nekim čudom i unutarstranačkim dogovorima ne dođe do nekih promena, Mrkić može da računa najviše na ambasadorsko mesto.
Među sigurnim budućim ministrima, bar zasad, ne pominje se ni Radomir Nikolić, sin Tomislava Nikolića, koji bi voleo mesto čelnika Kragujevca.
Osim četiri sigurna mesta za kadar SNS, i peti resor koji će pripasti Lazaru Krstiću ministru finansija, ostali resori trebalo bi da se rasporede za eksperte na predlog SNS i na koalicione partnere.

Pitanje je da li će u vladi osim Dačića, koji bi trebalo da nastavi pregovore o Kosovu, još jedan resor biti prepušten SPS, a slično je i sa NDS, gde je u vladi viđen samo Miodrag Rakić. Resor će dobiti i lider SDPS Rasim Ljajić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP