Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REAGOVAO NA NAPAD HRVATSKOG MINISTRA

Vulin: Kotromanović bi Srbima zabranio i da pate za žrtvama!

Autor: Tanjug | 17.07.2015 - 20:02:00h | Komentara: 1

Ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović hoće Srbima da zabrani čak i da pate, da ožale svoje mrtve i proterane, izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin / Foto: RAS Oliver Bunić

Aleksandar Vulin / Foto: RAS Oliver Bunić

 
Vulin je u izjavi medijima podsetio da je premijer Vučić rekao da je godišnjica "Oluje" za nas dan tuge, a da hrvatski ministar odbrane u tome vidi pretnju.
"Srbi izgleda ne smeju ni da pate", naveo je Vulin.
Kako je rekao, ne postoji Srbin koji ne misli da je dan kada je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba jedan od najtežih dana u našoj istoriji.
- Nikada tako veliki broj ljudi nije proteran u tako kratkom vremenu i nikada takvo etničko čišćenje nije proslavljano, poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, Vučić je dolaskom u Srebrenicu i na inauguraciju predsednice Hrvatske učinio puno na razvoju regionalne stabilnosti.
Pokušaj ubistva u Srebrenici i napadi na premijera Srbije čak i kada tuguje sa svojim narodom, kako je istakao, nisu način da mu se uzvrati.

- Kroz istoriju je često traženo od Srba da zaborave zločine nad svojim narodom. Ovo je prvi put da se od Srba očekuje da čak i ne tuguju za svojim proteranim i mrtvim, rekao je Vulin.
On je dodao da se Vučićeva uloga i položaj Srbije drugacije posmatraju u celom svetu, o čemu govori i to što na dan proslave proterivanja 250.000 Srba neće biti velikih armija na vojnoj paradi u Zagrebu.
- Oni su razumeli da i Srbi imaju pravo i da tuguju i da govore o svom bolu i da se njihove žrtve i rane moraju poštovati. Bilo bi dobro da to razume i Hrvatska, rekao je Vulin.
Premijer Vučić izjavio je ranije danas da bi Srbija doživela kao uvredu odlazak stranih zvaničnika na vojnu paradu u Hrvatskoj povodom 20. godišnjice Oluje, kao i da Srbija smatra da tog dana nema šta da se slavi.
Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović izjavio je da je Oluja bila legitimna akcija koja je sprečila, izmedju ostalog, "još jedan masakr koji bi bio puno veći od Srebrenice".
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 18.07.2015 09:55h

    Hrvatska smatra aktivnosti Srbije, povodom obilježavanja „Oluje“, neprijateljskim stavom. Kada budete vi obilježavali "Oluju" na svoj način pozovite pozovite Miru Marković da dođe iz Moskve, ako smije, da vam čita memoare Slobodana Miloševića. Tamo vam leže korijeni i odgovori na mnoga pitanja pa i za "Oluju". Uskoro će mnogi u Srbiji shvatiti da imaju Pirovu pobjedu. Ono što bi veliki u EU mogli da dogovore da za Srbiju bude u 10. , 11. i 12. mjesecu 2015., bit će bijesni Vučić, Dačić, Nikolić,Vulin i mnogi u Srbiji, kada shvate da zbog male Hrvatske sve može bez problema da sklizne za dva-tri mjeseca. Samo pratite kako će im se promijeniti izrazi lica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP