Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LAKNULO NAM

Vulin se ne ljuti na NVO

Autor: Tanjug | 05.12.2014 - 14:09:00h | Komentara: 2

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da on nije neprijatelj nevladinih organizacija i da ih ne doživljava kao sebi suprotstavljene.

Nema labavo: Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: Oliver Bunić

"Kriminalizacija konkursa je nešto što je očigledno došlo od sukoba unutar nevladinog sektora", rekao je Vulin i dodao da on u tome neće da učestvuje.
Ne svađam se ni sa kim, ne mirim se ni sa kim, rekao je Vulin novinarima u Nišu i ponovio da je njegova želja da se taj novac utroši na najbolji i najhumaniji način, za lečenje dece i da ne vidi šta je u tome loše.
On je napomenuo da će o prebacivanju novca u Fond za lečenje dece sa retkim bolestima saglasnost morati da da ministar finansija i da on očekuje da će se to desiti.
Vulin je rekao da je reakcija oko 80 nevladinih organizacija koje traže njegovu smenu legitimna, kao što je legitimna reakcija i onih 20.000 nevladinih organizacija koje se oglašavaju ili se ne oglašavaju.
On je rekao da ima NVO koje smatraju da treba da ostane onako kao što je bilo i onih koje zaboravljaju da su se žalile na razne konkurse, kao i one koje smatraju da stvari ne treba nikada da se promene, da sva sredstva dobijaju iste organizacije, da se ne menjaju ni programi ni namena tih programa.
"Sve je to potpuno legitimno, sa moje strane nema ljutnje, ovo je demokratija", rekao je Vulin i dodao da će ministarstvo uraditi sve što može i što je u skladu sa zakonskim obavezama i budžetom.
Vulin je rekao da je bio protiv toga da se objavljuju imena članova komisije zato što će ti ljudi, ni krivi, ni dužni, biti osuđeni bez suda i bez tužilaštva.
Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 05.12.2014 19:02h

    A ja naivno mislio da su zuti bili losi!

  • Драгомир Vreme: 05.12.2014 19:03h

    Ел ја видех НВО под именом ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА ПОЛИТИКЕ?Каже ми моја Радојка да никада ме није видела да тако псујем!Навирале пцовке као да сам ишао на курс пцовања!А још горе када сам те из НВО слушао како кукумавче.Кука онај као да су га скинули са апарата па зева ки риба на сувом.Ће начисто да пропадни ти из НВО?Навадило се то на јасле па никем не одговарају чему служе?А ти Драгомире плаћај порез јер може бити да ти одузму ројс ројс!Ајде,бре,окле мени тај скупоцени ауто!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP