Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČAN

Vulin: Srpska Vlada nije ničija ambasada!

Autor: Tanjug | 31.03.2013 - 17:52:00h | Komentara: 2

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da Srbija danas stoji pred preteškim zadacima i nasleđem vekova i da svako treba da zna da je u dva ili tri dana nemoguće razrešiti te vekove.

Vulin je kazao da Srbija hoće da razgovara i da se dogovara, ali je Srbija suverena, nezavisna zemlja koja ima pravo da o svakoj odluci koju donese pita svoj parlament i narod.

Jedva se izvukao sa Kosova - Aleksandar Vulin

 Aleksandar Vulin | Foto: FoNet

"Srbija je nezavisna i suverena i u svakoj odluci koju bude donela pitaće i svoj parlament i svoj narod pre nego što ta odluka postane konačna. Kao suverena i nezavisna zemlja može da pristine samo na ono što je čuva kao suverenu i nezavisnu i ono što čuva njen poredak, integritet i ono što čuva narod koji veruje u nju", rekao je Vulin.
Govoreći na tribini koja je u Kosovskoj Mitrovici organizovana povodom 110. godina od ubistva ruskog konzula Grigorija Stepanoviča Ščerbine, Vulin je istakao da se ništa ne može dogovoriti, potpisati i napraviti, a da se ne uvaže interesi onih o kojima se dogova.
"Kakav dogovor može biti ako taj dogovor ne prođe sud Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, kakav dogovor može biti ako Srbi na Kosovu i Metohiji ne budu hteli i želeli da žive u skladu sa tim dogovorom", zapitao je Vulin.
On je kazao da Vlada Republike Srbije nije ničija ambasada i ispostava i da je formirana i stvorena da bi njeni građani, oni koji su glasali za nju i protiv nje, kazali šta misle o onome što radi i o onome što će u budućnosti raditi.

Kosovo

Kosovo

"Vlada Srbije nije ničiji konzulat, ambasada i Vlada Srbije nije tu da vama prenosi poruke, nego je tu da vi preko Vlade Republike Srbije poručite velikom svetu šta želite i kako želite. Vlada Srbije je vaša vlada, a vi ste građani koji ste je izabrali i koji morate da se složite ili nesložite sa onim što ona radi i sa onim što će ona raditi za vas i zbog vas", poručio je Vulin.
Vulin je kazao da "dok god postoji Ruska Federacija mi nismo sami, dok god postoji taj veliki nežni narod mi nismo sami i nemojte da zaboravimo baš kao što ni Srbi na Kosovu i Metohiji nikada neće koračati sami dok god postoji njihove Srbije i Beograda".

Obraćajući se kosovskim Srbima, Vulin je zatražio od njih da ne pomisle da "postoji čas u kojem su zaboravljeni i u kojem se ne misli na njih bez obzira gde žive, svereno ili južno od Ibra".

"Vlada Republike Srbije ne deli Srbe na severne i južne i ne može da razume da postoje Srbi za koje se vredi i Srbi za koje se ne vredi boriti. Za svakog Srbina na Kosovu i Metohiji se vredi boriti, za Kosovo i Metohiju vredi se boriti, ništa nikada neće biti prihvaćeno bez saglasnosti vas na koga se dogovor odnosi, pa i bez saglasnosti naših velikih prijatelja", poručio je Vulin.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naglasio da je ovo vreme istorijskih iskušenja i prilika da ma kako mali narod bili "pokažemo da smo u istoriji još uvek veliki".

"Baš kao što želimo da Srbija bude ovde, isto tako želimo da Rusija bude blizu nas i da bude što bliže, jer tamo gde nema Rusije i nema njenog uticaja ni srpski glas se ne čuje, nekako okrenu glavu od nas i prave se da nismo dovoljno glasni i da nas ne vide", kazao je Vulin.

On je rekao da kažu da velike sile imaju samo interese i nemaju prijatelje, ali da tako kažu oni koji ne poznaju Rusiju i oni koji ne poznaju odnos Rusije i Srbije.

"Rusija nas nikada nije bombardovala i tražila da ustupimo i delić svoje teritorije. Rusija nikada nije tražila da promenimo politički sistem da postavimo na vlast ovoga ili onoga, Rusija nije tražila da se promenimo, da ne govorimo svoj jezik… postanemo neko drugi i da se radujemo što postajemo neko drugi", zaključio je Vulin.
Poslednji komentari
  • Slađan Vreme: 31.03.2013 19:55h

    Srpska Vlada je organizator organizovanog kriminala i opasnost po državu. Da vidimo zašto nas katolički jezuiti iz Vatikana pre ko Brisela i Vašingtona nateruju u EU? Ajde da vidimo zašto se pseudo eliti kaparisanih plaćenika žuri u EU? Čemu žurba?! Prema zvaničnoj AGENDI , a to je plan Brisela 2000-2015 Srbija, Rumunija, Bugarska i Albanija treba da se pretvore u skladište nuklearnog otpada Evropske unije. Prma Agendi prosečna starost treba da bude 30 godina. U Vinči je iveć zgrađeno najveće skladište za nuklearni otpad u Evropi i čeka se trajna upotrebna dozvola za rad!!!!!!.

  • Raca Vreme: 01.04.2013 09:36h

    Ej Vulune mojne tako ostro usrace se stranci od straha,lave da li si stvarno u tripu da te bilo ko slusa.U vladi niko, na Kosovu niko !fecretlurgadjik

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP