Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HOĆE DA OTEŽAJU BRISELSKI DIJALOG

Vulin: Tači pokušava da pokvari Vučićevu posetu Tirani

Autor: Tanjug | 26.05.2015 - 22:26:00h | Komentara: 0

Izjava Hašima Tačija, da će ce Priština uskoro pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid, usmerena je prvenstveno da oteža i, ako je moguće, pokvari posetu premijera Aleksandra Vučića Tirani, izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Aleksandar  Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: Vesna Lalić

- Ko god poznaje politiku kosovskih Albanaca, zna da ovakve stvari oni nikada ne govore slučajno i da ih vrlo retko govore iz svoje glave. Politika kosovskih Albanaca je bliska sa onim dronom, uvek se ispaljuje iz tuđe ruke, rekao je Vulin Tanjugu.
Prema njegovim rečima, to predstavlja pokušaj da se Vučićeva poseta učini nemogućom i težom nego što inače jeste, a istovremeno pokušaj da Srbiji oteža Briselski dijalog.

Ipak, kako je rekao, svi znaju koliko je Srbija okrenuta stabilnosti i miru i slobodno se može reći da se, za razliku od većine zemalja u regionu, Srbija ističe svojom političkom i ekonomskom stabilnošću.

- Ideje Hašima Tačija nisu nam nepoznate. Ipak biće mnogo bolje da se on posveti osnivanju Specijalnog suda da mu ga ne bi osnivali na Savetu bezbednosti i da objasni svoju ulogu u vremenu koje je prethodilo NATO bombardovanju i vremenu posle bombardovanja, poručio je ministar.

Vulin je ocenio da izveštaj Dika Marija nije nešto što bi Tači mogao da zaboravi i da bi, pre nego što pomisli da tuži Srbiju za genocid, najpre trebalo da odgovori na pitanja iz Martijevog izveštaja.

- To je nešto što će morati da dokaže i evo mu sjajne prilike, samo neka pomogne da se Specijalni sud osnuje, rekao je Vulin navodeći da je očigledno da ima puno istine u onome što je Dik Marti govorio čim Hašim Tači "ima ovolike probleme sa osnivanjem Specijalnog suda".

- Pre nego što pomisli da tuži Srbiju za genocid, iako to i ne može da uradi, jer Kosovo nije država niti će biti, neka se ipak pobrine da na Specijalnom sudu objasni šta je on sa svojim saborcima radio na KiM pre, za vreme i posle bombardovanja, neka objasni gde su nestali Srbi, gde su pobijeni Srbi, gde su pobijeni Albanci koji nisu mislili kao on, poručio je Vulin.

Inače, premijer Vučić sutra putuje u prvu zvaničnu posetu Tirani.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP