Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR APELUJE

Vulin: Zaustavite kampanju protiv Vučića!

Autor: Tanjug | 09.06.2014 - 11:29:00h | Komentara: 10

- Možete kritikovati predsednika vlade, predsednika SNS-a, ministre u vladi, koalicione partnere u vladi, ali prestanite da se bavite porodicom Aleksandra Vučića - istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet Dragan Antonić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražio je danas od OEBS-a, predstavnika velikih sila i strukovnih udruženja da zaustave kampanju protiv, kako je naveo, građanina Aleksandra Vučića i njegove porodice ocenivši “da je u Srbiji najopasnija stvar biti član Vučićeve porodice ili prijatelj”.
On je zatražio zaustavljanje kampanje ili da bar, kako kaže, otkriju razloga zbog kojih to čine.
Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da u Srbiji ima medijske i svake druge slobode za sve osim za Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.
- Možete kritikovati predsednika vlade, predsednika SNS-a, ministre u vladi, koalicione partnere u vladi, ali prestanite da se bavite porodicom Aleksandra Vučića i prestanite da smatrate neoprostivim prekršajem ako bilo gde i bilo kad neko kaže nešto pozitivno ili deli stavove Aleksandra Vučića – istakao je ministar koji je i predsednik Pokreta socijalista.
On je ocenio da je “najopasnija stvar” biti član porodice ili prijatelj Aleksandra Vučića “u kojoj OEBS i velike sile i strukovna udruženja, svi kojima je stalo do slobode i prava čoveka moraju da reaguju” i pokažu da to nije Srbija kakvu želimo.

Dali smo  sve od sebe: Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Boško Karanović

- Tražim od OEBS-a, predstavnika velikih sila, strukovnih udruženja da zaustave kampanju protiv građanina Aleksandra Vučića i njegove porodice, ili nam bar otkriju razloga za njeno vođenje – naveo je Vulin.
Ministar je posebno istakao da sinoćni napad na brata Aleksandra Vučića i, kako je naveo, konstantno predstavljanje Vučića i njegove porodice kao “zla i najvećeg problema u Srbiji” nisu mogući u zemlji u kojoj pravila nisu ista za sve.
Zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji, Pola Tidi, izjavila je sinoć da postoje ozbiljni problemi po pitanju slobode medija u Srbiji, a da se na unapredenju slobode govora i medija već radi zajedno sa vladom, nevladinim sektorom i intelektualcima.
Poslednji komentari
  • Mirka Vreme: 09.06.2014 18:30h

    Vulin se dzaba bori, bojim se da mediji dobijaju jako dobru platu za to sto rade ako ne i posao im zavisi od toga.

  • Kotur Vreme: 09.06.2014 18:31h

    Ponekad stvarno mislim da ne postoji sloboda medija kod nas...jer da postoji mozda bi se nasi novinari bavili pametnijim, manje tracarskim vestima...i radili bi svoj pravi posao. Ovako imaju zute koji ih ucenjuju posloom i placaju pa oni imaju tacno sta moraju da pisu. To je ocigledno. Svaki clanak to vristi.

  • Mirkonija Vreme: 09.06.2014 18:32h

    Jedan medij, novine bilo koje u svojo biti trebaju da sluze za informisanje naroda o necemu sto se desilo ili se najavljuje da ce se desiti. Ne treba licitirati kao sto radi, Mozda nije cinjenica, blacenje nije vest. ne sme se kroz clanak videti da je doticni koji je pisao vest pristalica bilo koje strane, bilo politicke ,bilo neke druge

  • Mortisa Vreme: 09.06.2014 18:33h

    Soboda medija koja postoji i te kako u Srbiji odavno ne koristi svoju slobodu onako kako to treba. Koristi za linc, koristi za jos neproverene informacije i koriste za blacenje Aleksandra Vucica. Postalo je vise ocigledno da je tako.

  • Liba Vreme: 09.06.2014 18:33h

    Vulin je velikiim delom u pravu za sve sto je rekao . Danas kao da je najgora stvar biti clan Vuciceve porodice,njegov prijatelj ili njegov isomisljenik. Ukoliko se ispostavi da ste nesto od toga mediji ce vas lincovati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP