Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DVE FUNKCIJE

Vulinu i ministarstvo i Kancelarija!

Autor: Beta | 04.09.2013 - 13:43:00h | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je zadužen da "usmerava i usklađuje rad ministarstava i posebnih organizacija" povezan s Kosovom, navodi se u odluci premijera.

Poziva na  jedinstvo: Aleksandar Vulin

 Aleksandar Vulin | Foto: Zoran Ilić

Kako se navodi u odluci objavljenoj u Službenom glasniku Srbije, ministar bez portfelje je zadužen za funkcionisanje obrazovanja, zdravstva, socijalne politike, kulture, infrastrukture, privrede, bezbednosti, pravosuđa, lokalne samouprave, energetike,telekomunikacija i javnih nabavki na Kosovu.

U njegovoj nadležnosti je i "briga" o Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu, o obnovi i zaštiti duhovnog i kulturnog nasleđa na Kosovu, zatim i finansijska, pravna, tehnička i kadrovska pomoć u svim oblastima značajnim za Srbe i druge nealbanske zajednice.
Vulin je zadužen i za sve vrste pomoći interno raseljenima s Kosova, za vođenje i koordinaciju stručnih i operativnih poslova u pregovaračkom procesu s Prištinom, i za sprovođenje postignutih sporazuma.
Njegovi zadaci su i koordinacija pripreme, izrade i sprovođenja pregovaračke pozicije Srbije za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji u oblastima povezanim s Kosovom, kao i saradnja s međunarodnim misijama na Kosovu.
Novi ministar će koordinirati sprovođenje Strategije održivog opstanka i povratka na Kosovo, i Strategije dugoročnog ekonomskog razvoja tamošnje srpske zajednice.
Po Vladinom rešenju, Vulin ostaje na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju gde "ima ista ovlašćenja kao i ministar pri vođenju ministarstva".
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP