Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SVEČANOST U SOLUNU

Vulinu nagrada za ljubav prema pravoslavlju

Autor: Tanjug | 29.12.2014 - 15:38:00h | Komentara: 1

Ministaru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu u Solunu danas je uručena Blagodarnica za iskazanu ljubav i brigu prema pravoslavlju i srpskoj duhovnoj baštini u Grčkoj.

Vo imja  Oca...:  Vulin sad

Vo imja Oca...:

- Ponekad izgleda da Srbi nemaju mnogo prijatelja, ali prijatelje koje imamo visoko cenimo i oni su više nego vredni. Priznanje koje mi je danas uručeno nije priznanje meni, to je priznanje mojoj vladi i mom narodu - rekao je Vulin i dodao da godišnjica Velikog rata nije samo prilika da se govori o stradanju i patnji, već je prilika da se setimo i kakve smo prijatelje stekli.
Kaže i da je to priznanje dokaz "neraskidive veze" izmedju srpskog i grčkog naroda, poručivši da je to veza koja je stvorena u najzetežim vremenima.
Inače, Mitropolija Neapoljsko-Stavropoljska grčke pravoslavne crkve svake godine urucuje blagodarnicu istaknutom Srbinu za unapredjenje srpsko-grčkih odnosa, a mitropolit Varnava rekao je da je grčki narod uvek pomagao Srbima.
- Pomagali smo decu bez roditelja, hiljade i hiljade dece smo ugostili u Grčkoj i poslali smo više puta kotigente hrane i odeće za srpski narod... To nas je dodatno spojilo, učinilio nas jačim - rekao je on.
Vulin je obišao i srpsko vojničko groblje Zejtinlik i rekao da je ono naše najsnažnije duhovno središte van granica Srbije, pa je zahvalio grčkoj crkvi što o njemu brine.
- Za nas Srbe je od najveće važnosti kad znamo da je naš Zejtinlik siguran, voljen i čuvan. Odnos grčkog i srpskog naroda su uvek i uvek će biti srdačni i bratski - podvukao je Vulin.
Poslednji komentari
  • ekvatorijalna gvineja Vreme: 29.12.2014 15:57h

    FUJ!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP