Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPŠTINARI SKUPO KOŠTAJU ŽUPLJANE

Za 13 dana vlasti primaće platu šest meseci!

Autor: S. M. | 01.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Od poslednjih izbora u Aleksandrovcu vlast je promenjena tri puta. Cenu politčkih igrarija platiće građani, jer će iz budžeta u narednih šest meseci za plate četiri bivša funkcionera biti izdvajano po 491.000 dinara bruto. Neki od funkcionera su na vlasti proveli samo 13 dana!

Novi predsednik:  Dragan Blagojević

Novi predsednik: Dragan Blagojević | Foto: RAS

Župljani će u narednih šest meseci, pored aktuelnog predsednika Dragana Blagojevića (SNS), plaćati i dvojicu bivših. Zoran Bojović (SNS) svakog meseca će dobijati 154.000 dinara bruto, a Jugoslav Stajkovac (Pokret bogatu za Župu) 165.000 bruto.

Pored dvojice bivših predsednika u narednoj polovini godine biće obezbeđena još dvojica bivših funkcionera. Po rečima predsednika Dragana Blagojevića, „to nije prijatna situacija, ali je nametnuta političkim kombinacijama i borbom za vlast“.

Nakon izbora u maju vlast su formirali SNS, SPS, Pokret za bogatu Župu, DS i jedan odbornik URS-a. Sredinom avgusta kompletna odbornička grupa Pokret za Župu prešla je u SPS, pa je formirana nova većina, a za predsednika je izabran Jugoslav Stajkovac.
Dve nedelje kasnije, po nalogu iz Beograda, ponovo je došlo do prekomponovanja vlasti. Od 59 odbornika u Skupštini, većinu čine 33 odbornika SNS-a, SPS-a, URS-a, Pokreta za bogatu Župu i DS-a. Predsednik je naprednjak Dragan Blagojević, zamenik Novica Adamović (SPS), a predsednik Skupštine Rade Jeftović (Pokret za bogatu Župu).
Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 01.11.2012 16:40h

    Nekima i treba da plate što prebijaju narod, a posle se vade kao gledo mi je rođaku i nisam mogao da se kontrolišem. Što pa zar za njih nisu isti zakoni. Ne bi im platio nego bi mi rintali u nekom rudniku pa da vide šta je krvavo zarađen hleb.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP