Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ĆUTOLOZI

Za 90 dana zasedanja, nije se čuo glas svakog dvanestog poslanika!

Autor: Novosti | 07.12.2013 - 16:30:00h | Komentara: 0

U prvih deset meseci, tačnije tokom 90 dana zasedanja u Velikoj sali nije se čuo glas svakog dvanaestog poslanika, pokazuju podaci dostavljeni "Novostima".

Jučerašnja rasprava  u Skupštini Srbije

Skupštini Srbije | Foto: FoNet

Na listi "ćutologa" su i nekadašnja modelsica Nevena Adžemović iz Nove Srbije, Milanka Karić iz poslaničke grupe SNS, Aleksandar Čotrić iz SPO, ali i Vuk Jeremić koji, donekle, ima opravdanje, pošto se u klupe "uselio" pre dva meseca.
Mikrofon od polaganja zakletve nisu uključivali ni Zoran Vasić (JS), Milinko Živković (SNS), Vladimir Jovanović (DS), Ivan Joković (URS), Mirjana Marjanović (SNS), Milan Mirosavljević (DS), Dušica Nikolić (SNS), Zoran Pralica (SNS), Radovan Raičević (SNS), Boris Ranković (DS), Boško Ristić (ZZS), Mile Spirovski (SNS), Živojin Stanković (DS), Velimir Stanojević (NS), Rajko Stevanović (URS) i Dragan Čolić (SNS).
Sušta suprotnost ovoj grupi je trojka koju predvodi demokrata Srđan Milivojević, a u kojoj se nalaze i njegov stranački kolega Janko Veselinović i Judita Popović iz LDP. Svako ponaosob, za deset meseci, govorio je više od 14 sati. Naprednjak Marijan Rističević sakupio je pola sata manje, dok je liberal Bojan Đurić "držao" banku 12 sati.
Milivojević vodi i na spisku poslanika koji su u periodu januar-oktobar proveli najviše vremena u skupštinskoj sali - ukupno 463 sata. Sledi njegov stranački kolega Radoslav Milovanović sa 440 sati i Aleksandar Pejčić (DSS) sa 397. Aleksandar Senić (DS) u sali je proveo 383 časa, jedan više od Milanke Jevtović Vukojičić (SNS).

 
Krkobabiću najmanja minutaža 

Iako bi trebalo najviše vremena da provode u skupštinskim klupama, pojedini šefovi poslaničkih grupa ne mogu da se pohvale zavidnom minutažom. Za deset meseci Milan Krkobabić (PUPS) u sali je bio svega 22 sata, Čedomir Jovanović (LDP) 30, a Dragan Marković Palma (JS) tek 41 sat.
Od parlamentarnih lidera najviše su nasuprot predsedavajućeg sedeli naprednjak Zoran Babić i demokrata Borislav Stefanović. Prvi je proveo 245 sati, a drugi 208. Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović u svojoj stolici proveo je skoro 140 časova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP